Elkezdte az edzéseket a csíki jégkorongcsapat

Kovács Attila 2018. június 08., 14:19

A hét elején kezdték el a nyári alapozást a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói. A jégedzések még messze vannak, a hazai bajnokcsapat egyelőre edzőteremben készül, majd később hargitafürdői edzőtáborban folytatja.

Egyelőre edzőteremben készülnek a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói Fotó: Gecse Noémi

Csíkszeredában, a Kossuth Lajos utcai Athlete Center edzőteremben találkoztunk csütörtökön a Sportklub játékosaival, akik a pár napja elkezdett edzésprogram során ott is készülnek.

Hozó Levente, a csapat edzője elmondta, az első időszakban négy hetes átmozgató felkészülés zajlik, általános erősítő gyakorlatokkal, és minden hét végén különböző tesztekkel mérik fel a játékosok állapotát.

Fotó: Gecse Noémi

Ezután egy hét szabadság lesz, majd július 2-től az intenzív felkészülés hathetes periódusa következik a Sportklub számára, megismételt tesztekkel, július 9–20. között pedig Hargitafürdőn egy magaslati edzőtáborral zárják ezt.

A jeges felkészülés július 30-án kezdődik Csíkkarcfalván, ahol a tervek szerint napi egy, ám intenzívebb edzés szerepel a programban.

Augusztus 10–12 között pedig egy felvidéki nemzetközi tornára utaznak Gyetvára, ahol hat csapat szerepel, közülük a Sportklub és a rendező Gyetva mellett a Poprád, illetve a Liptószentmiklós neve ismert. A szervezők további két csapat visszajelzésére, válaszára várnak, akikkel teljes lesz a torna mezőnye. 

{A}

„Egyelőre még vannak hiányzóink, többen még iskolában, egyetemen tanulnak, de lassan összerázódunk, és teljes erővel készülünk.

A játékosállományt ki kell egészíteni, a távozókat pótolni kell. Vannak opciók, sokan szeretnének jönni, de a megfelelő játékosokat keressük itthon és külföldön, és őket szeretnénk szerződtetni. Az idén is jó csapatunk lesz

– fejtette ki az edző, aki szerint nevekről csak a szerződések aláírása után lehet beszélni.

Változásokra számítanak

Hozó Levente szerint a jégkorong Erste Liga színvonalát kedvezőtlenül befolyásolja majd a Miskolc és MAC Budapest valószínű távozása a szlovák bajnokságba, az újonnan csatlakozó csapatok színvonala, az erőviszonyok még nem ismertek, de ha a fiatalabb játékosokat próbálják ki, az a Sportklubnak nem a legjobb.

Remélem, olyan lesz a versenykiírás, hogy megfeleljen nekünk, és egyforma kaliberű csapatokat csoportosítanak, de ez még a jövő titka

– magyarázta.

Az edző arra számít, hogy a hazai bajnokság színvonala is emelkedhet, viszont a hazai játékosállomány elég szűkös, ezért is várják az egyetemi csapat megalakulását, amely a fiataloknak játéklehetőséget és fejlődést biztosíthat.

Fotó: Gecse Noémi

Elérhető célok

Papp Szabolcs csapatkapitány úgy látja, jó munkát végeznek a felkészülés során, a következő idényre pedig hasonló célkitűzésekkel készülnek, mint tavaly, azaz a hazai bajnokság és a Román Kupa megnyerése, illetve az Erste Ligában a minél előkelőbb hely megszerzése az elvárás,

túlszárnyalva akár a legutóbbi teljesítményt is.

Szerinte a csapat képes erre, és ha az elmúlt idényben szerepelt idegenlégiósokhoz hasonló szintű külföldi játékosok erősítik a Sportklubot, akkor el tudják érni ezeket a célokat.

{K1}