Hallgatói ösztöndíjra lehet pályázni Gyergyószentmiklóson

Baricz-Tamás Imola 2018. június 07., 16:08

Egyetemek végzősei, illetve mesteri, doktori képzésben résztvevők számára hirdet kedvező programot Gyergyószentmiklós Önkormányzata. Ösztöndíjat biztosítanának azoknak, akik záróvizsga vagy doktori dolgozatukat a várossal kapcsolatos kutatások alapján készítik el.

A fiatalokat arra ösztönzik, hogy szülővárosukra fordítsanak figyelmet Fotó: Kristó Róbert

Idén is elfogadta a gyergyószentmiklósi képviselő-testület a Hallgatói ösztöndíj programot, melynek célja, hogy

azok a felsőoktatási intézményekben végzős gyergyószentmiklósiak részesüljenek támogatásban, akik államvizsga és mesteris záró vizsgamunkájukat, illetve doktori disszertációjukat Gyergyószentmiklóssal kapcsolatos témában készítik.

A programmal arra ösztönzik a felsőoktatásban tanuló személyeket, hogy figyelmüket szülővárosukra, a közösségükre fordítsák. A kiírás szerint pályázni három kategóriában lehet: egyetemi alapképzésen készített végzős szakdolgozattal; mesterképzésen készített végzős szakdolgozattal és doktori disszertációval.

Feltételek

A Hallgatói ösztöndíj program feltételei között többek között szerepel az állandó gyergyószentmiklósi lakcím megléte, a pályázó a világ bármely részén tanulhat, azonban az egyetem az adott országban hivatalosan elismert kell legyen.

A korhatár 35 év, illetve az is feltétel, hogy a dolgozat előkészítési szakaszban kell legyen a folyó tanítási évben. A pályázati csomagnak nem a kész dolgozatot, hanem egy 4000 karakter terjedelmű kivonatot kell tartalmaznia. A képviselő-testület előtti bemutatás a dolgozatok elkészítése, megvédése után esedékes.

Az ösztöndíjak odaítélése különböző pontozási szempontok alapján történik, mint például: elért tanulmányi eredmények, kutatási eredmények publikálása, konferenciákon való részvétel.
A pályázatot 14 500 lejes kerettel hirdették meg. Öt államvizsga dolgozatát készítő személy egyenként 1200 lej, három mesteris dolgozatát készítő személy egyenként 1500 lej és két doktori disszertációját készítő személy, egyenként 2000 lej ösztöndíjban részesül.

A pályázati csomag benyújtásának határideje június 21. Bővebb információt a gyergyószentmiklósi városháza honlapján lehet találni.