Focivébé a Székelyhonnal

Székelyhon 2018. június 06., 10:39

Formájában és funkcióiban is teljesen új tippversenyt indított a Székelyhon az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. Mi már nagyon vártuk, hogy a nagyközönség elé tárjuk, reméljük, olvasóink is így vannak ezzel, ami viszont biztos – aki kimarad, az lemarad valamiről.

Csak tippelni kell, és szurkolni. Nagyon szurkolni Fotó: Székelyhon

Június 14-én rajtol az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, és mint ahogy a korábbi vébék alkalmával tettük, úgy idén is tippversennyel jelentkezünk, nem is akármilyennel. Míg az előző labdarúgóvébék és kontinensviadalok kiírásaikor egy külső blogfelülettel igyekeztünk interaktívabbá tenni a bajnokságot, addig idén nagy fejlesztésbe fogtunk:

saját oldalunkon saját tippversenyt hoztunk létre,

külcsínben teljesen székelyhonosítva, funkcióiban pedig igencsak megspékelve. Na, de térjünk is a lényegre!

Tippversenyünkbe bárki bekapcsolódhat, aki regisztrál a Székelyhonon (jelenlegi felhasználóinknak egyszerűen csak be kell lépniük, és elfogadniuk a tippverseny szabályzatát), és a szekelyhon.ro/tippverseny linkre kattintva máris megtehetik tippjeiket. Első körben a csoportmeccsek eredményeit lehet megjósolni, a mérkőzések mellett láthatjuk a kezdési időpontot – romániai idő szerint –, a tippeket pedig egészen a kezdést megelőző öt percig bármikor meg lehet tenni, illetve módosítani. Az aktuális meccs kezdete előtt öt perccel már nem lehet tippelni arra a mérkőzésre, illetve meccskezdéskor már nyilvánossá válik a tippünk mindenki számára, ha a ranglistán a nevünkre kattintanak, és kezdődhet a kalkuláció.

Az idei nagy újítás, hogy minden felhasználónk – amellett, hogy pontjait számoljuk és helyezését rangsoroljuk az összesített listán – létrehozhat egy külön csoportot, publikusat és privátot egyaránt.

A nyilvános (publikus) csoportba a felhasználók kérésfelvétel nélkül csatlakozhatnak, a privát csoportba viszont csak kérésfelvétellel, vagy a csoportot létrehozó adminfelhasználó meghívására. A csatlakozási kérelmet egyébként szintén a csoportot létrehozó admin hagyhatja jóvá.

A nyilvános csoportok előnye, hogy akár helység szerint gyülekezhetnek a tippelők, például ha egy felhasználónk létrehoz egy Csíkszereda vagy Székelyudvarhely nevű nyílt csoportot, akkor ki-ki lakóhelye szerint szabadon betársulhat, majd győzelem esetén elmondhatja, megnyerte például a csíkszeredai csoportot – székelyudvarhelyi felhasználóként igazán nagy trollkodás lenne, de simán benne van a pakliban.

Ennél viszont komolyabb kihívást jelenthet felhasználóinknak a privát csoportok megnyerése, amelyeket elképzeléseink szerint

baráti társaságok, munkaközösségek hoznak létre, hogy saját házi tippversenyeiket lebonyolítsák.

A Székelyhon idei tippversenyének köszönhetően nem kell e-mailezgetni, exceltáblázatokat megosztani, számolgatni az eredményeket, csak egyszerűen létrehozni egy privát csoportot, meghívni oda az érdekelteket, tippelni, és a rangsorolást, a pontok számolását mi elvégezzük. Ezek – illetve a publikus csoportok – díjazásában viszont nem veszünk részt, a privát csoportok tagjai maguk között egyezhetik meg, hogy mi jár – s talán jut is? – a nyertesnek.

Egyszerre több csoportnak is tagjai lehetünk, a ranglistánál a csoport nevére kattintva láthatjuk aktuális állásunkat az adott csoportban.

Az összesített listán minden tippelőnk szerepel, és aki itt nyer, az valóban nyer! Értékes díjakat ajánlunk fel tippversenyünk első, második és harmadik helyezettjeinek, amelyek a következők.

1. díj: Görögország 7 éjszaka, augusztus 27. és szeptember 5. között, egy főre. A díj tartalmazza a szállást, az utazást busszal és idegenvezetővel. A nyeremény értéke 225 euró.

2. díj: Bulgária 4 éjszaka, szeptember 1-jétől, félpanziós ellátással, háromcsillagos hotelben. A nyeremény az utazást nem tartalmazza, összértéke 160 euró.

3. díj: Transzfogaras és Transzalpina buszos kirándulás szeptember 15–16-án, félpanziós ellátással, idegenvezetővel. A nyeremény értéke 350 lej.

A díjakat a csíkszeredai Magda Best Travel Kft. ajánlja fel, a nyereményátadást követően a díjban foglaltakért is az utazási ügynökség felel.

És itt tartjuk fontosnak megjegyezni, hogy a tippversenyben mi, a Székelyhonnál dolgozók is részt veszünk, tehát mi is rajta leszünk a ranglistán, viszont a Székelyhont, illetve a lapcsaládhoz tartozó egyéb portálokat és napilapokat kiadó Príma Press Kft.-nél dolgozó személy nem viheti el a díjat: amennyiben egyik kollégánk végez a jutalmat érő első, második vagy harmadik helyen, akkor a nyeremény az őt követő, kiadónkkal munkaviszonyt nem folytató tippelőre száll.

Ami pedig a pontozást illeti, igyekeztünk úgy kialakítani, hogy viszonylag sok felhasználó esetén se nagyon alakuljanak ki hosszú holtversenyek, ezért egy kicsit feldaraboltuk a kapható pontokat, a következő szabály szerint.

TIPP EREDMÉNY PONTSZÁM MAGYARÁZAT
2–1 2–1 7 eltalálta a pontos eredményt
3–2 2–1 5 eltalálta a nyertes félt és a gólkülönbséget
2–2 1–1 5 eltalálta a döntetlen tényét (tehát hogy nincs nyertes
fél), illetve a gólkülönbséget
2–0 2–1 4 eltalálta a nyertes csapatot és az egyik csapat góljainak számát
3–0 2–1 3 eltalálta a nyertes csapatot
0–1 2–1 1 eltalálta az egyik csapat góljainak számát


Az egyenes kiesési szakaszban is megmaradunk a rendes meccsidőtartam, tehát a kilencven perc eredményénél a tippek tekintetében, és nem bonyolítjuk versenyzőink dolgát az esetleges hosszabbítás, netán a tizenegyesrúgások utáni végeredmény megtippelésével. Ennek megfelelően

a mérkőzések rendes játékidejének lefújása utáni végeredménnyel számolunk a döntőkben is,

ahol így nem kötelező egyik vagy másik csapat győzelmére tenni, hanem továbbra is benne van a pakliban a döntetlen.

A végén az nyer, akinek a legtöbb pontja van,

pontazonosság esetén pedig az, akinek több a 7 pontos telitalálata. Ha az is megegyezik, akkor sorsolunk. Jó tippelést, sok szerencsét!