Clearservice – Itthon Otthont Teremtünk (x)

2018. június 04., 15:47

A Clearservice takarító cég Németországban biztosít munkát erdélyi munkavállalók részére, azonban célja, hogy dolgozói néhány év múlva hazajöjjenek, és itthon valósítsák meg álmukat. Ezért indította el a cég a munkatársai számára az „Itthon Otthont Teremtünk” programot.

Fotó: Clearservice

A program sikeresen zajlik, folyamatosan bebizonyosodik, hogy a kint dolgozók célja az itthoni otthonteremtés.

Munkavállalóink Németországban megtapasztalják az ottani körülményeket, fizetéseket, mégis szinte kivétel nélkül úgy döntenek, hogy hazajönnek Erdélybe, hiszen ez a hazájuk, itt van a családjuk, itt vannak a barátaik, ez az otthonuk. Cégünk kifejezett célja, hogy segítse ebben a dolgozóit.

Több olyan kollégánk van, aki részesült már valamelyik támogatásból. Eddig 56 személy regisztrált a programban, és folyamatosan bővül a regisztrálók száma. Ezen személyek megtakarítási céljai pénzben kifejezve és összegezve 1 380 000 eurót tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy ekkora összeget kívánnak hazatérve a szülőföldjükön befektetni” – mondta el a Clearservice vezetője.

A már kiosztott és májusi hónap során kiosztandó támogatások összértéke 16 300 euró, és ez a szám várhatóan minden hónapban növekedni fog.

Látható, hogy a dolgozóink szívesen veszik igénybe a támogatást, és mi örülünk, hogy segíthetjük őket céljaik, álmaik elérésében. Munkatársaink hálásak mind a külföldi munkalehetőségért, mind az általunk biztosított támogatásért, hiszen ezek híján a legtöbbjüknek szinte lehetetlen lenne, hogy pár éven belül megteremtsék saját maguk és a családjuk számára az otthont és az anyagi biztonságot.

Az a jövőkép lebeg előttem, hogy minél több erdélyi fiatal tudja megteremteni magának az otthonát a saját szülőföldjén, kisebb legyen az elvándorlás, mégis jobb anyagi körülmények között élhessenek az erdélyi magyar emberek

 – vallja a cég vezetője.

(X)