Lendvára utazott a csicsói focicsapat

Székelyhon 2018. június 01., 14:31

A szlovéniai magyarok központi településére, a muravidéki Lendvára utazott Csíkcsicsó labdarúgó együttese. A csapat részt vesz a szombaton tartandó Magyar Összetartozás-kupa küzdelmein.

A fehér-zöld mezes csicsóiak nem csak a Csík körzeti focibajnokságban rúgják a bőrt, más tornákon is részt vesznek. Archív Fotó: Gecse Noémi

A vetélkedőnek Lendva-Hosszúfalu ad otthont, a csapatokat péntek estére várják. A nyitóünnepségen köszöntőbeszédet mond Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösségének elnöke.

A körmérkőzéses tornát szombaton 10 és 14 óra között rendezik, a mérkőzések 30 percesek, a csapatok pedig 6+1 felállításban lépnek pályára. A résztvevők a tervek szerint szombaton délután megtekintik Gyertyánoson zajló Muravidéki Nemzeti Vágtát.

A Magyar Összetartozás-kupa a labdarúgó Székely-kupa utódja, amelyet évekkel ezelőtt a csicsói Péter Lukács és a bogyiszlói Balogh Árpád kezdeményezett azzal a céllal, hogy

alkalmat adjanak székelyföldieknek és a magyarországi Tolna megyében élő bukovinai székelyek leszármazottjainak a sportos megmérettetés mellett egymás jobb megismerésére, barátságuk elmélyítésére, ápolására.

A tornát felváltva rendezték Csicsóban és a magyarországi Izményben, a rendezvény három éve a Magyar Összetartozás-kupa néven zajlik. A csicsói és a bogyiszlói együttes mellett részt vesz a muravidéki Lendva és a vajdasági Törökfalu csapata.