Egy pontra az ezüstéremtől a Vasas Femina

Pál Gábor 2018. május 31., 19:07

Nyerni tudott a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a Kisbecskereki Fortuna otthonában a női labdarúgó 1. Liga 11. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. Ezzel a sikerrel nagyon közel kerültek az ezüstéremhez.

Hazai pályán is vendégként is könnyedén verték a Temes megyei csapatot az udvarhelyiek. Archív Fotó: Pál Árpád

Székely János tanítványai csütörtökön délután a ranglista 8. helyén álló Fortuna vendégeként léptek pályára. A Temes megyei községben megrendezett meccset egyértelműen a Vasas Femina irányította.

Gólt viszont csak a szünet előtti pillanatokban tudtak szerezni, Carolina Țabur talált be a hazaiak hálójába. Térfélcserét követően kettőre növelte a vendégek előnyét, majd a 64. percben Margarita Panova góljával már hárommal is vezetett az udvarhelyi csapat.

{A}

Erre rögtön válaszoltak a hazaiak, de ezután nem változott az állás az eredményjelzőn, így három ponttal tér haza a Vasas Femina.

„Nagyon nagy hőségben kellett játszani, 29 fok volt a pályán, és ilyen körülmények között nem lehet maximális teljesítményt nyújtani.

Rúgtunk viszont három szép gólt, és még rengeteg helyzetünk volt.

Nyertünk, és így az utolsó meccsen csak egy pontra van szükségünk, hogy ezüstérmesek legyünk” – értékelt a találkozó után Székely János, a Vasas Femina edzője.

Megtudtuk, hogy mivel még hosszú, fárasztó út vár rájuk, és későn érkeznek haza, a lányok péntekre pihenőnapot kapnak. Szombaton viszont tartanak egy könnyebb edzést, hogy a vasárnapi mérkőzésükre legyenek felkészülve.

Még egy meccse van hátra az udvarhelyi együttesnek, vasárnap 11 órától a friss kupagyőztes CSȘ Târgoviște együttesét fogadja a sétatéri stadionban.

Amennyiben legalább egy döntetlent kiharcol, biztosan megszerzi a bajnoki ezüstérmet. Jelenleg a Vasas Feminának két pont előnye van a harmadik Temesvári CFR-vel szemben, de pontegyenlőség esetén az udvarhelyiek lesznek a másodikok, mivel az egymás elleni eredmény nekik kedvez: idegenben 5–2-re kikaptak, de hazai pályán 4–0-ra nyertek.

Női labdarúgás, 1. Liga, 11. forduló (pótolt meccs):
Kisbecskereki Fortuna–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1–3 (0–1),
gólszerzők: Larisa Sîrbovan (65.), illetve Carolina Țabur (44., 51.) és Margarita Panova (64.).
Vasas Femina: Kajtár Linda – Benő Krisztina, Kiss Anita, Szász Brigitta, Krall Tímea, Nadejda Colesnicenco, Margarita Panova, Anamaria Vlădulescu, Mădălina Marinescu, Carolina Țabur, Mitri Rita. Csereként beállt: Tamás Tímea és Kecseti Hajnal.

{S1}