Új név, új célok a csíkszeredai kerékpárosoknál

Székelyhon 2018. május 31., 09:42

A Hargita vendégváróban mutatkozott be szerdán este Csíkszereda két kerékpáros csapata, a profi versenyeken induló Novák Team, és az utánpótlás-nevelés céljából létrehozott Novák Cycling Academy.

Közel 50 kerékpáros volt jelen a bemutatkozón. Narancssárga színű felszerelésben fognak versenyezni Fotó: Gecse Noémi

Új neve van a csíkszeredai profi kerékpáros csapatnak, a tíz évig névadó szponzorként támogatást nyújtó Tusnád Ásványvíz ettől az esztendőtől csak egyszerű szponzor, a csapat a Novák Team nevet vette fel, az együttes jó működéséhez szükséges anyagi hátteret pedig bukaresti multinacionális cégek biztosítják.

Ott van pénz, és a Novák név garancia

– mondta el Novák Károly Eduárd klubalapító.

{A}

Megtudtuk, hogy az idei csapatépítéskor szerencséjük is volt a csíkiaknak, megszűnt az ukrajnai Kolss, onnan pedig három kerékpáros Csíkszeredába igazolt.

Novák Károly Eduárd ünnepi beszédében elmondta, hogy az idei célkitűzés minél jobb helyezéseket elérni Székelyföld- és Románia Kerékpáros Körversenyén, illetve érmekkel térni haza az országos bajnokságokról.

Fotó: Gecse Noémi

Az eseményen jelen volt Szentes Antal, a Hargita megyei önkormányzat sport- és ifjúsági bizottságának titkára, aki elmondta, hogy intézményüknél három nyertes pályázatuk volt idén a kerékpáros csapatoknak, ezek révén Hargita Megye Tanácsa 36 ezer lejjel támogatja a csíkszeredai kerékpársportot.

A csapatok összetétele

Novák Team (kontinentális csapat): Szabó Norbert, László Péter, Balázsi Lóránt, Szaniszló Roland, Andrij Bratascsuk (ukrán), Olekszandr Prevar (ukrán), Mikhajlo Kononenko (ukrán), Nicolae Tanovitchii (moldovai) és Novák Károly Eduárd. Edző: Olekszandr Sejdik.

Novák Kerékpáros Akadémia

Ifjúságiak: András-Potsa Péter és Török Szilárd.
Kadet-korosztály: Bodor Csongor, László Kamilla, Kovács Tamás, Szász Ferenc Dávid és Kalányos Kincső Imola.
Gyermek A-korosztály (13–14 évesek): Iacob-Csíszér Dávid, Mezey Koppány, Novák Edvárd, Szekeres Árpád, Lukács Zsombor, Török János, Nyulas-Petres Norbert, Blénessy Anna, Demeter István és Császár Tamás.
Gyermek B-korosztály (11–12 évesek): Novák Edmond, Ferencz Dorottya, Novák Ingrid és Tamás Szidónia.
Gyermek C-korosztály (9–10 évesek): Ambrus János.
Gyermek D-korosztály (7–8 évesek): Ferencz Ábel. Edző: Kovács Dénes Ferenc. Titkárnő: Becze Annamária. Csapatmenedzser: Sebestyén Szabolcs.