Edzésbe álltak a gyergyói hokisok

Gergely Imre 2018. május 28., 17:17

Elkezdte az erőnléti edzéseket a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata. A piros-fehérek felkészülésének első szakaszát a frissen kinevezett másodedző, Vitalij Donika irányítja.

Egyelőre száraz talajon edzenek. Szükséges a jó felkészültség, hiszen a következő szezontól több fronton is helyt kell álljanak Fotó: Facebook/Progym SK

Az első edzésen részt vett játékosok mind hazaiak, köztük többen vannak olyanok is, akik újak a keretben. Légiósokkal is közel a megállapodás, de ők majd később fognak csatlakozni – közölte Vaclav Novak sportigazgató.

{K1}

A pihenő után egy játékosnak sem volt könnyű visszatérni az edzésmunkába, pedig a napokban még viszonylag kevésbé megterhelő feladatok várnak rájuk. Az igazán kemény kihívások majd akkor következnek, miután minden egyes játékos egy alapos egészségfelmérésen esik át.

{A}

A hétfői edzést vezénylő Vitalij Donika neve ismert lehet a romániai jégkorongot követők körében, évekig a Galaci Dunărea játékosa volt, miután számos ukrán és orosz csapatban szerzett tapasztalatot.

A múlt szezonban a galaciaknál dolgozott másodedzőként. A vezetőedző kiválasztása és vele az előzetes megállapodás is megtörtént. Őt csak akkor mutatja be a klub, amikor megérkezik Gyergyószentmiklósra.

Fotó: Facebook/Progym SK

Az előzetes megegyezések hivatalossá tétele is hétfőn kezdődött el. A klubvezetés már az új szerződéseket köti meg a játékosokkal, valamint a stáb tagjaival.

A játékoskeretet a következő napokban ismerteti a GYHK, amint a szerződéskötések megtörténnek.

Készül a jég a ballonpályán

Míg a jégkorongcsapat „szárazon” végzi az erőnléti edzések feladatait, az új gyergyószentmiklósi sportlétesítményben, a ballonpályán locsolás zajlik, folyamatosan vastagodik a jég.

Láthatóan néhány napos munka kell még, hogy a palánk is teljesen elkészüljön. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által emelt pálya közel áll ahhoz, hogy a sportolásra alkalmas legyen.

Jeges edzések azonban biztosan nem lesznek mostanában, a jelenlegi jégkészítés csak teszt, hogy meggyőződhessenek, valóban minden működőképes a ballonpályán.