Országos és regionális bajnokságban állnak rajthoz a pilóták

Székelyhon 2018. május 26., 00:16

Több mint húsz pilótát várnak vasárnap a Szent Anna-tó irányába vezető megyei útra: négy kilométeres versenytávon rendezik az országos hegyi gyorsasági autós bajnokság másodosztályának ötödik, illetve a regionális bajnokság első futamát. Forgalomkorlátozásra kell számítani.

Archív Fotó: Pinti Attila

A sepsiszentgyörgyi Auto Crono Club és a csíkszeredai Auto Club ProMotor HR társszervezésében létrejövő verseny – biztonságos helyről való – megtekintésére várják a nézőket is. A versenyautók szervizparkja a 11C jelzésű országút és a 113A jelzésű megyei út találkozásánál lesz kialakítva, innen a Szent Anna-tó irányába vezető úton előbb a kétszáz méteres gumimelegítő-zóna, majd a rajtvonal következik.

{A}

A Metalubs-kupával díjazott, a Román Autósport Szövetség (Federaţia Română de Automobilism Sportiv – FRAS) égisze alatt, Hargita és Kovászna megye tanácsa, a két megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályai, a csendőrség, a tűzoltóság, valamint a Hargita Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság támogatásával megvalósuló országos másodosztályú és regionális bajnoki futamokon hivatásos versenyzők és pilótalicenc nélküli vezetők több kategóriában is összemérik tudásukat.

A viadal miatt a 113A jelzésű megyei út 4 kilométeres érintett szakaszát vasárnap 11.00 és 14.00, valamint 14.30 és 18.30 óra között lezárják a forgalom előtt.

A szervezők által küldött tájékoztató szerint az esemény 11 óra 10 perckor pályabejárással kezdődik, amit 13 órától a hivatalos edzések követnek. 14 óra 45 perckor startolnak a mért futamok. A díjkiosztót 19.30-kor tartják.