Simán nyert Pașcaniban az FK Csíkszereda

Székelyhon 2018. május 25., 21:17

Gólzáporos győzelemmel zárta a román labdarúgó 3. Liga 2017–2018-as idényét az FK Csíkszereda. Bálint László György tanítványai pénteken délután 8–1-re nyertek a CSM Pașcani otthonában.

Hazai pályán és idegenben is könnyedén nyertek a csíkiak. Az odavágón 5–0-ra győzött az FK Fotó: Sándor Csilla

Már a 3. percben vezetéshez jutott az FK Csíkszereda a Iași megyei csapat otthonában, a vendégek eredményes játéka az eredményjelzőn is megmutatkozott, szünetben már 5–0-ra vezettek Bajkóék.

A hazai csapatnak a második félidő elején sikerül szépítenie, de a csíkiak a mérkőzés hajrájában még három gólt rúgtak, így hétgólos győzelmet arattak.

{A}

Az FK Csíkszereda hiányos kerettel utazott el az idény utolsó kiszállásra, kisebb-nagyobb sérülések miatt nem vállalta a játékot: Jakab Krisztian, Soufiane Jebari, Fabio de Oliveira, Ilyés Róbert, Lakatos Miklós, Hodgyai László és Bartók István.

Örülök a jó és eredményes játéknak, örülök, hogy négy 19 éven aluli labdarúgónk kimagasló teljesítménye is hozzájárult gólzáporos győzelmünkhöz. Köszönöm a fiúknak a hozzáállást. Ezzel biztosan mi vagyunk a legjobb csoportmásodikok a 3. Ligában.

– nyilatkozta a mérkőzés után Bálint László György, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 30., utolsó forduló:
CSM Pașcani–FK Csíkszereda 1–8 (0–5),
gólszerzők: Mihai Macovei (55. perc), illetve Magyari Szilárd (3. és 74.), Györgyi Arthur (20. és 33., a másodikat büntetőből), Bajkó Barna (31.) és Eder Gonzales (35.), Antal Barna (85. és 87.).
FK Csíkszereda: Nagy Barna – Kilyén Szabolcs (Papp Norbert, az 59. perctől), Benkő-Bíró Norbert, Mitra Szilárd (Pál Kristóf, 72.), Csiszer Balázs, Csürös Attila, Majzik Adrián, Magyari Szilárd, Eder Gonzales, Györgyi Arthur (Antal Barna, 36.), Bajkó Barna (Barta Norbert, 59.).

További mérkőzések (szombaton 18 órától):
Székelyudvarhelyi FC–Bákói Aerostar
Sănătatea Darabani–Barcarozsnyói Olimpic Cetate
Bucovina Rădăuți–Sporting Liești
Galaci Suporter Club Oțelul–Szászhermányi FC
Galaci Metalosport–Kézdivásárhelyi KSE 0–3 (játék nélkül), 
Avântul Valea Mărului–Románvásári VSK 0–3 (játék nélkül),
a CSM Focșani szabadnapos lesz.

{S1}