Egy pontot „ellopott” Medgyesről a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. május 24., 23:32

Pontosztozkodással ért véget a Medgyesi Gaz Metan és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csütörtök délutáni találkozója a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának 12. fordulójában.

A medgyesiek küzdenek még a bennmaradásért, a Sepsi OSK viszont már csak a minél jobb helyezésért Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Motiváltabban kezdték a találkozót a kiesés ellen küzdő házigazdák, és már az 5. percben megszerezték a vezetést: Chamed ívelt a jobboldalról a kapu előterébe, a hatos vonalán helyezkedő Cristea pedig védhetetlenül fejelt Niczuly hálójába (1–0).

A bekapott gól után is többször bizonytalankodtak az OSK védői, és előbb a 12. percben Olaru került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, de csak az oldalhálót találta el, majd néhány perccel később ismét a medgyesiek álltak közel a gólszerzéshez, amikor Rondon fejelhetett közelről, azonban nem találta el Niczuly kapuját.

Népes szurkolótábor kísérte el a Kovászna megyei együttest Medgyesre. Az első húsz perc nem úgy alakult, ahogy azt szerették volna, de a félidő közepén egyenlíteni tudott az OSK.

{K1}

A hazaiak kihagyott helyzeteit követően a piros-fehérek első lehetőségüket a 24. percben gólra váltották: Tandia kiszorított helyzetből emelte át a labdát az ellenfél kapusa felett, az érkező Fülöp pedig becsúszva, közelről az üres kapuba továbbította a játékszert (1–1).

A folytatásban mezőnyjátékba torkollott a küzdelem, egyetlen helyzetet jegyezhettünk a 37. percben, amikor Chamed hosszú sarok felé tartó lövésébe Ghinga belelépett, és szögletre mentett.

Ismét Fülöp István gólja ért pontot a háromszékieknél Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A második játékrész első lehetősége Fülöp előtt adódott, aki szabadrúgásból csavart Pleșca kapujára, a hazaiak hálóőre azonban résen volt, és védeni tudott.

Ezt követően a „gázasok” percei következtek: a 63. percben Caiado veszélyeztetett, két perccel később pedig egy balról érkező beadást Rondon pörgetett kapu felé, de Niczuly hárított.

{A}

Újabb két perc elteltével Crețu ívelt a jobboldalról a kapu elé, ahol Caiado fejelhetett, azonban a labda a keresztlécen csattant.

A 70. percben a szentgyörgyiek is kihagytak egy ordító gólhelyzetet: Hamed lépett ki a védők közül, egyedül törhetett kapura, de lövése elakadt Pleșca lábában.

Nem sokkal később emberhátrányba kerültek a piros-fehérek: Sato begyűjtötte második sárga lapját, és a játékvezető kiállította.

Az emberelőnyt azonban nem tudták kihasználni a hazaiak, Eugen Neagoe tanítványai remekül védekeztek, így a hazaiak támadásai nagy veszélyt nem jelentettek Niczuly kapujára.

A hosszabbítás perceiben Rondon okozott még némi izgalmat, amikor jó helyzetből fejelhetett, de a labda elszállt a kapu mellett.

Pontosztozkodás lett a vége, így egy ponttal térhetett haza a Sepsi OSK, amely május 27-én, vasárnap az FC Botoșani ellen játssza utolsó hazai mérkőzését az aktuális bajnoki idényben. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Labdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 12. forduló:
Medgyesi Gaz Metan–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–1),
gólszerzők: Iulian Cristea (5.), illetve Fülöp István (25.).
Medgyes: Pleșca – Crețu, Sîrghi, Constantin, Bușu – Chamed (Romeo, 46.), Cristea, Rosado (Buziuc, 80.) – Olaru (Tîrcoveanu, 68.), Rondon, Caiado. Edző: Cristian Pustai.
Sepsi OSK:
Niczuly – Dalmau, Ghinga, Ursu, Sato – Gorrin (Ross, 63.), Petrović, Fülöp, Tandia, Hamed (Dima, 77.) – Simonovszki (Oliveira, 82.). Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Rosado (36.), illetve Simonovszki (42.), Sato (69., 73.).
Piros lap:
Sato (73., Sepsi OSK).
Játékvezetők:
Horațiu Feșnic (Kolozsvár), Valentin Avram (Bukarest), Alexandru Cerei (Kolozsvár).

További eredmények a 12. fordulóból:
Bukaresti Juventus–Concordia Chiajna 1–3 (1–2),
gólszerzők: Liviu Băjenaru (27.), illetve Paul Batin (13., büntetőből), Nivaldo (29.), Marian Cristescu (77.).

Bukaresti Dinamo–FC Voluntari 2–0 (1–0),
gólszerzők: Daniel Popa (15.), Ricardo Grigore (76.).

FC Botoșani–Temesvári Poli 0–0

A hátralevő mérkőzések

13. forduló:
FC Voluntari–Concordia Chiajna – május 26., szombat, 17.30
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Botoșani – május 27., vasárnap, 18 óra
Medgyesi Gaz Metan–Bukaresti Juventus – május 28., hétfő, 18 óra
Temesvári Poli–Bukaresti Dinamo – május 28., hétfő, 20.45

14. forduló (még nincs pontos időpontja):
Bukaresti Juventus–FC Voluntari – június 2., vasárnap
Concordia Chiajna–Temesvári Poli – június 2., vasárnap
Bukaresti Dinamo–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – június 2., vasárnap
FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan – június 2., vasárnap

Ranglista:
1. Bukaresti Dinamo 50 pont
2. FC Botoșani 34
3. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 33
4. Concordia Chiajna 29
5. Medgyesi Gaz Metan 27
6. FC Voluntari 25
7. Temesvári Poli 24
8. Bukaresti Juventus 16