Kilőtték Homoródremete határában a kisfiúra támadó medvét

Székelyhon 2018. május 24., 21:51

Puskavégre került Homoródremete határában csütörtökön este az a medve, amely nemrég egy kisfiúra támadt szintén a település közelében. A kilövési engedélyt szerdán kapták meg a vadászok, a csütörtöki vadászatra pedig az lapunk újságírója és fotósa is elkísérte őket.

Fotó: Barabás Ákos

A helyszínen tartózkodó kollégáinktól megtudtuk, a végzetes lövést Jakab Attila, a Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület elnöke adta le, további lövéseket adott le Péter András vadász is.

{K1}

Fotó: Barabás Ákos

A vadászcsapat a közeli medvelesnél gyűlt össze, ahonnan mintegy háromszáz méterre, a közeli domboldalon a medve is megjelent. Ezt követően bekerítették és hat lövéssel végeztek vele. A vadászok megállapították, hogy egy közepes, háromszáz pontértékű medvét sikerült puskavégre kapni.

Fotó: Barabás Ákos

A vadászaton részt vett még Péter András vadász, Szép András, a terület vadőre és Mărmureanu-Bíró Leonard, a Nagyküküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület igazgatója is.

Az akció után a kilőtt medvét annak a homoródremetei kisfiúnak is megmutatták, akit a múlt héten támadott meg az említett vadállat – tájékoztatott munkatársunk.

{A}