Role-koncert, néptánc- és színházi előadás is lesz pünkösdkor Csíkszeredában

R. Kiss Edit 2018. május 18., 12:31

Idén 14-ik alkalommal szerveznek pünkösdi Role koncertet Csíkszeredában. Emellett a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Csíki Játékszín előadásaira is várják az érdeklődőket.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a Hegyen innen-hegyen túl című táncjátékát mutatja be. Archív Fotó: Dobos Eszter

A Hargitai Megyenapok keretében az Agora Alapítvány, a Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, az ADI Pro Cultura Siculi és a Csíki Anyák Egyesülete szervezi a koncertet, amelyen

a Role zenekar mellett több vendég előadóra is lehet számítani. Fellépnek Antal Tibor és a Gyimesvölgye férfikórus, Nyisztor Ilona, és Vivien Mittag.

„Vers-zene, jókedv, népdalok, méltóság, rock és reneszánsz zene, zenés csemegék, hagyományápolás és sok-sok jó barát találkozása a nézőtéren és a színpadon a Pünkösd szellemében, a Role zenekar vezényletében” − ajánlják a május 19-én, szombaton 19 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában zajló rendezvényt.

A koncerten összegyűlt adományokat minden évben jótékony célra ajánlják fel, idén a Csete Zolika, Hunter szindrómás kisfiú javára, illetve a Hunter-szindróma kutatásának támogatására lehet adakozni.

Hegyen innen-hegyen túl

Május 19-én, Pünkösd szombatján este nyolc órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Hegyen innen – hegyen túl című műsora látható Csíkszeredában, a Városi Művelődési Házban.

Az előadás a két szomszédos és jórészt összefüggő, mégis olyannyira különböző tájegység, Felcsík és Gyimes énekelt, táncolt örökségét mutatja be, állítja egymás mellé. Rendező-koreográfus Antal Zsolt és Péter László, zenei szerkesztő Mihó Attila. Közreműködik András Orsolya népdalénekes és a Kedves Zenekar.

Jegyet elővételben a Városi Művelődési Ház jegypénztárában lehet váltani, hétköznap 10-13 és 17-19 óra között, illetve az előadás előtt egy órával. Helyfoglalás a 0266-314 472-es és a 0266-371 362-es telefonszámon lehetséges.

Csalóka szivárvány

Május 20-án, Pünkösdvasárnap 19 órai kezdettel játssza bérletszünetben a Csíki Játékszín Tamási Áron színművét, a Csalóka szivárványt. Az előadásra jegyek válthatók a színház jegypénztárában, ugyanakkor várják azokat a bérletes nézőket is, akik korábban nem látták az előadást. Helyfoglalásra a 0266-314 472-es vagy a 0751-039 026-os telefonszámokon van lehetőség. Az előadás rendezője Parászka Miklós.