Szépen búcsúzna szurkolóitól az FK Csíkszereda

Székelyhon 2018. május 18., 11:05

Eldőlhet a bajnoki cím sorsa a román labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjában. Az utolsó előtti fordulót rendezik a hét végén, a ranglista második helyén álló FK Csíkszereda pénteken délután a kiesés ellen harcoló Sănătatea Darabani együttesét fogadja.

Bákó vagy Csíkszereda? Akár pénteken eldőlhet, hogy melyik város csapata végez a csoport élén. Archív Fotó: Gecse Noémi

A felnőttek mérkőzését az ifjúságiak találkozója vezeti fel, délután 3 órától a csíkszeredai stadionban rendezik az U17-es korosztályú román országos bajnokság döntőjét, amelyre – kellemes meglepetésre – az FK Csíkszereda két csapata jutott be: a 2001-es korosztályú játékosokból álló FK Csíkszereda I., és a 2002-es születésűek csapata, az FK Csíkszereda II.

„Nagyon komolyan készültünk a Darabani elleni meccsre, mivel az idény utolsó hazai összecsapása lesz, és szeretnénk szurkolóinknak megköszönni a segítséget. 

Szép játékkal, gólokkal akarjuk megajándékozni őket.

Feltérképeztük az ellenfelet, a papírforma szerint mi vagyunk a jobb csapat, de ezt a pályán is kell bizonyítani. Ajánlom a focibarátok figyelmébe 15 órától kezdődő ifjúsági mérkőzést is” – közölte portálunkkal Bálint László György, az FK vezetőedzője.

Megtudtuk, hogy az FK-nál felépült sérüléséből a múlt fordulóban hiányzó Magyari Szilárd és Mitra Szilárd, és szintén játszhat a négy sárga lap miatt egy fordulót kimaradt Györgyi.

Kigyűlt viszont a négy sárgája Fabio de Oliveirának, így ő hiányozni fog az FK keretéből. Jakab és Soufiane továbbra is sérült, rájuk sem számíthat pénteken az FK szakvezetése.

{A}

A rangsor élén álló, az FK Csíkszeredát 4 ponttal megelőző Bákói Aerostar szintén hazai környezetben szerepel, a harmadik helyezett, tőle 5 pont hátrányban lévő Galaci Suporter Club Oțelul csapatát fogadja.

Az FK csak akkor tud első lenni, ha az Aerostar utolsó két meccsén legfeljebb egy pontot gyűjt (az utolsó fordulóban, május 26-án a Székelyudvarhelyi FC vendége lesz).

Pontegyenlőség is kialakulhat az élen, ám ebből a bákóiak jönnek ki jobban. A bajnokságban mindkét találkozó a hazaiak 3–0-s sikerével ért véget az Aerostar és az FK között, így pontegyenlőség esetén a gólkülönbséget veszik figyelembe, ebben pedig jelenleg a bákóiak messze a legjobbak a bajnokságban, +59-es a mutatójuk, míg az FK-é „csupán” +39.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 29. forduló

pénteken 18 órától
Bákói Aerostar–Galaci Suporter Club Oțelul
FK Csíkszereda–Sănătatea Darabani
Románvásári VSK–CSM Pașcani

szombaton 18 órától
Sporting Liești–CSM Focșani
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Bucovina Rădăuți
Kézdivásárhelyi KSE–Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül)
Szászhermányi FC–Galaci Metalosport 3–0 (játék nélkül)
a Székelyudvarhelyi FC szabadnapos lesz.

{S1}