Déva kivégezte az FK-t az udvarhelyi bronzmeccsen

Zátyi Tibor 2018. május 17., 21:18

A sokkal motiváltabb Dévai Autbergamo nagyon sima győzelmével ért véget a teremlabdarúgó 1. Liga bronzcsatája, csütörtökön este Székelyudvarhelyen, a városi sportcsarnokban valósággal kiütötte a sokat hibázó házigazda Futsal Klubot.

Fotó: Barabás Ákos

Négy alapembere nélkül jött Udvarhelyre Déva, a játékvezetői lapról hiányzott a „közönségkedvenc” Florin Matei, továbbá Mimi Stoica, Florin Ignat és Csoma Alpár is. A hazaiaknál is voltak hiányzók, Biró Attila és Miklós Tamás sérüléssel bajlódik.

A kezdő sípszókor nagyjából félig telt meg a sportcsarnok, Biró helyét Máté József vette át az FK kezdőjében, mellette Andrei Grigoraș, Szőcs László, Mánya Szabolcs és Szécsi Barna lépett pályára.

Fotó: Barabás Ákos

Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára. A második perc elején Mánya becsúszva próbált szerelni, a labda elérte a kezét, emiatt nagybüntetőt ítéltek a játékvezetők, amit Cristian Matei magabiztosan értékesített. Küzdött az egyenlítésért a házigazda, a következő gólt azonban ismét Matei szerezte, a 3. perc végén nyolc méterről lőtt a hálóba.

Rögtön érkezett a harmadik dévai gól is, Obadă csapott le a labdára és gurított a hálóba, majd ugyanő telibe lőtte a kapufát is.

Az első igazi hazai helyzetet Csala hagyta ki, azonban támadásban nem volt veszélyes az FK. Dévánál viszont a brazil Save hagyott ki két nagy helyzetet.

A 10. percben Szőcs szép kapáslövését védte Toniță, másodpercekkel később viszont Perreira is mattolta Grigorașt (0–4).

{A}

Jött az időkérés Jakab Zoltántól, forgatta csapatát, próbálta megtalálni a legjobb felállást, a játékrész feléig minden mezőnyjátékosát pályára küldte.

A szépítő találat nem akart összejönni, Máté lövését Tacot mentette a gólvonalról, az indított ellentámadás végén Grigoraș bravúrjára volt szükség, hogy Matei ne triplázzon.

Fotó: Barabás Ákos

A 14. percben Szőcs ajtó-ablak helyzetben lőtt a kapufára, majd Hadnagy sem talált be három méterről.

A jég a 16. percben tört meg, Szőcs előretörését követően Hadnagy elé passzolt, a fiatal játékos első lövését még védte a kapus, a kipattanót viszont a keresztléc alá lőtte (1–4).

A hajrában Cosmin Gherman, az Autobergamo edzője lehozott kapusos taktikára váltott, és sikerült is betalálniuk Matei révén.

Térfélcsere után hamar jött a szépítő találat, Szőcs robogott el a balszélen, tökéletesen tálalt Szécsi elé, aki hat méterről az üres kapuba gurított. Szokás szerint rögtön jött a válasz Dévától, ezúttal Tacotra nem jutott ember a védelemben (2–6).

Fotó: Barabás Ákos

Ezt követően felgyorsultak az események a pályán, Kedei kapufát lőtt, Grigoraș védett kétszer is nagyot, majd Kanyó ziccerben nem tudott túljárni Toniță eszén.

A 28. percben Mánya vette fel magára a megkülönböztető mezt, így próbált az FK közelebb férkőzni Dévához az eredményjelzőn, ám Obadă saját térfeléről emelt az üresen hagyott kapuba (2–7).

Közben a drukkerek egy része elhagyta a nézőteret,

nem csoda, hiszen a 36. percben emberelőnyös helyzetben Ferreira lőtt sarokkal Tătar hálójába. Gálfi gyorsan válaszolt, Hadnagy passzát váltotta gólra.

A kilencedik és tizedik dévai találatot a brazil Save szerezte, a tizenegyediket pedig Toader.

{P11}

Déva kiütéses, 11–3-as sikert aratott, így megérdemelten vehette át a bronzérmeket a városi sportcsarnokban. 

Az udvarhelyi csapat az utóbbi évek legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el. Valószínűleg több FK-játékos számára ez volt egyben a búcsúmérkőzés is.

Teremlabdarúgó 1. Liga, bronzmérkőzés:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 3–11 (1–5),
gólszerzők: Hadnagy (16.), Szécsi (22.), Gálfi (36.), illetve Cr. Matei (2., 3., 20.), Obadă (4., 31.), Perreira (10.), Tacot (23.), Ferreira (36.), Save (37., 38.), Toader (39.).
FK: Grigoraș – Máté, Szécsi, Mánya, Szőcs. Játszott még: Tătar – Hadnagy, Kedei, Csala, Kanyó, Gálfi, Boda.