Tizenegy nyertes pályázatot kell párhuzamosan lebonyolítani egyetlen községben

Simon Virág 2018. május 17., 17:19

Az ivóvízhálózat bővítésére nyert kormánytámogatást csaknem egymillió euró értékben a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal, és a szerződést a héten írták alá.

Jövő tavaszig el kell készülnie az ivóvizes beruházásnak. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Sófalvi Szabolcs, a község polgármestere lapunknak elmondta, ez sorozatban a tizenegyedik nyertes pályázatuk, és a napokban kiderül, hogy a községközponti Szent György-iskola, illetve a szennyvízrendszer bővítésére benyújtott támogatásukat hogyan bírálták el.

„Nagyon örvendünk, hogy 4,3 millió lejes támogatást kapunk kormányalapból az ivóvízhálózat bővítésére, hiszen az elmúlt években tapasztalt szárazság miatt egyre sürgetőbb volt a vezetékes ivóvíz bevezetése. Míg néhány évvel ezelőtt Csejden nem tartották fontosnak a vezetékes ivóvíz bevezetését, pár száraz év után, amikor a kutak nagy többsége kiszáradt, ez elsőbbséget élvez a lakók számára és természetesen számunkra is.

A nyertes pályázatból kibővítjük a meglévő ivóvízrendszert, kiépítjük a fővezetéket, és szivattyúállomást is építtetünk, hogy a dombok között fekvő Csejdre is eljusson a víz.

A munkálatok után a lakóknak lehetőségük lesz rácsatlakozni a hálózatra. A szolgáltatást az Aquaserv fogja végezni” – tájékoztatott Sófalvi Szabolcs. Mint megtudtuk, már kész műszaki tervvel pályáztak, így a kivitelező kiválasztása következik, és a munkálat elkezdése.

{A}

„Optimista tervek szerint még idén vezetékes víz lesz Marosszentgyörgy, Tófalva és Csejd legnagyobb részében, a község több mint 90 százalékában. Ha a kivitelező kiválasztására szervezett versenytárgyaláson óvás esz, vagy valami előre nem látható nehézség hátráltatja a munkát, akkor is jövő tavaszig el kell készülnie a beruházásnak” – vélekedett Sófalvi Szabolcs.

Marosszentgyörgy polgármestere még közölte, nem könnyű a nyertes pályázatokat lebonyolítani, hiszen ugyanazzal a személyzettel kell követniük a kivitelezést minden egye lépését, majd elszámolni. „Nagyon jól kell időzítsük a munkálatokat és a feladatokat, hogy párhuzamosan át tudjuk fogni a már meglévő tizenegy nyertes pályázat lebonyolítását, és

ha még a következő kettőre is rábólintanak, akkor összesen tizenhárom nagylélegzetű fejlesztést kell egyszerre lebonyolítani.

Mindenképpen nagy öröm és lehetőség ez számunkra, hiszen helyi alapokból ekkora munkálatokat nem tudnánk elvégezni.”