Ott lesz az országos futsaldöntőn az FK és a KSE is

Józsa Csongor 2018. május 17., 15:03

Mindkét székely csapat bejutott az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság döntő tornájára. A napokban Udvarhelyen küzdöttek a legjobbak közé kerülésért, a Kézdivásárhelyi KSE csoportelsőként vette az akadályt, az FK Székelyudvarhely pedig másodikként.

A piros-fehér mezes KSE nyerte a székely csapatok harcát Udvarhelyen. Archív Fotó: Barabás Ákos

Keddtől csütörtökig hazai környezetben szerepelt az FK Székelyudvarhely ifjúsági gárdája az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság elődöntő tornáján. A Szőcs László és Bíró Attila által irányított házigazda a csoportkör megnyerése után ebben a szakaszban azt a célt tűzte ki, hogy az első két hely valamelyikén végezzen, ami a nyolcas finálén való részvételt jelenti.

Az első játéknapon nem sok esélyük volt az udvarhelyieknek, a Kézdivásárhelyi KSE sokkal jobban játszott, gyorsan megszerezte az előnyt, és végül bezsebelte a győzelmet.

Mivel a második fordulóban a KSE megnyerte a Fălticeni elleni mérkőzést is, az FK-nak diadalmaskodnia kellett a zárónapon.

A csütörtök délutáni találkozót jól kezdték az udvarhelyi fiúk, a szünetben 4–1-re vezettek Fălticeni ellen. A pihenőt követően két gyors góllal válaszolt a vendégcsapat, egyenlíteni viszont nem tudott, nyert tehát Székelyudvarhely, így ott lesz a legjobb nyolc között.

{A}

Az országos döntőt a tervek szerint május 26–29. között rendezik meg. A teljes mezőny még nem ismert, hiszen egy elődöntő torna pénteken jár le.

Az eddigi finalisták: Dévai Autobergamo, Segesvári Pro Tineret, Sepsiszentgyörgyi Spicom, Internazionale Traian Vaslui, Galaci United, Kézdivásárhelyi KSE és FK Székelyudvarhely.

Fotó: Barabás Ákos

U19-es teremlabdarúgó-bajnokság, elődöntőtorna, 4-es csoport:
FK Székelyudvarhely–Kézdivásárhelyi KSE 4–8 (1–4)
Kézdivásárhelyi KSE–Nicu Gane Fălticeni 7–5 (4–2)
FK Székelyudvarhely–Nicu Gane Fălticeni 6–5 (4–1)

A csoport végeredménye:
1. Kézdivásárhely 6 pont
2. Székelyudvarhely 3
4. Fălticeni 0.
A csoportból a két székely csapat jutott tovább