Két kontinensről hoztak haza érmeket a csíki cselgáncsozók

Székelyhon 2018. május 17., 10:10

Kiváló eredményeket ért el két ifjúsági korosztályú csíki dzsúdós a Dominikai Köztársaságban, illetve a Tunéziában rendezett nemzetközi cselgáncsversenyeken. Mindketten érmekkel és értékes világranglista-pontokkal tértek haza a viadalokról.

Orbán Lehel és Dávid László is ezüstérmes lett Tuniszban. Albu Botond edző büszke lehet tanítványaira Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Dávid László és Orbán Lehel előbb Észak-Afrikában, a tunéziai Tuniszban, majd a Közép-Amerikában található Dominikai Köztársaság fővárosában, Santa Domingóban lépett tatamira.

Tuniszban az Afrika-kupán mindkét sportoló a második helyen végzett súlycsoportjában – Dávid a 73., míg Orbán a 60. kilogrammosok között. Az afrikai versenyt követően a Pánamerika-kupán szerepeltek Santo Domingóban.

{A}

Itt Dávid László megismételte korábbi eredményét és a második helyen végzett, míg Orbán az elődöntőben vereséget szenvedett, így a bronzéremmel vigasztalódhatott.

Mindkét sportoló értékes világranglista-pontokkal gazdagodott: Orbán Lehel ezen a ranglistán jelenleg a 15., Dávid László pedig a 18. A fiatal cselgáncsozók – Albu Botond edző vezetésével – a következő napokban a spanyolországi La Coruñába utaznak.

Dávid a második, Orbán a harmadik helyen végzett a karib-tengeri szigeten Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A két sportolónak legutóbb márciusban, Coimbrában sikerült pontokat szerezni Európában, akkor Dávid az 5., Orbán pedig bronzérmes lett.

Továbbá az ifjúsági Európa-bajnokságot szeptember 13–16. között rendezik Bulgária fővárosában, Szófiában, ahol mindkét sportoló versenybe akar szállni.