Elégedetlenek az útjavítások ütemével

Bíró Blanka 2018. május 16., 22:13

Szavazatukkal támogatták Sepsiszentgyörgy költségvetésének elfogadását, ám annak végrehajtását is figyelemmel követik, és elégedetlenek a beruházások ütemével – mondta el sajtótájékoztatón az Erdélyi Magyar Néppárt Kovászna megyei elnöke.

Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Bálint József arról tájékoztatott, hogy a költségvetésben elfogadott tételek alapján végigjárták a felújításra váró utcákat, és alig van mozgás. Attól tartanak, még az elmúlt évekhez képest szűkösebb keretet sem sikerül elkölteni, hiszen már szinte eltelt egy fél év, ilyen ütemben pedig év végéig sem fejezik be a tervezett munkálatokat. Megkeresésünkre Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta,

több botlasztó is van, de nincsenek elkésve semmivel.

Elsősorban a már megkezdett munkálatokat fejezik be, több utca esetében a tervezés zajlik, ugyanakkor a munkálatokat igyekeznek összehangolni, nem zárnak le újabb szakaszt, amíg a közelében lévőt nem tudják átadni a forgalomnak, hogy ne akadályozzák a közlekedést.

Az áram- és gázszolgáltatóval is folyamatosan egyeztetnek, hogy a felújítás előtt cseréljék ki a vezetékeket, vagy rejtsék föld alá a kábeleket.

{A}

A közbeszerzések során a fellebbezések késleltetik a szerződés megkötését. Épp a szűkös költségvetés pótlására európai uniós alapokból, illetve az országos helyi fejlesztési tervből (PNDL) hívnak le pénzeket. „Kisebb késések vannak, de nincs nagy baj. Fel sem merül, hogy idén nem tudjuk elkölteni az útjavításra elkülönített pénzeket” – szögezte le az alpolgármester.