Barbecue-fesztivál – ilyen még nem volt az országban, de Székelyföldön lecsaptak rá

Bíró Blanka 2018. május 16., 20:38

Az ország első barbecue – tehát a zárt rendszerben, alacsony hőmérsékleten, füstölési eljárással készített húsételek – fesztiválját szervezik meg június 8–10. között Sepsiszentgyörgy főterén, és ugyanebben az időpontban zajlik a több éves múltra visszatekintő AgroFeszt.

Fesztiválra készülve Fotó: Kocsis B. János

„Ez a fesztivál is azt a célt szolgálja, hogy Székelyföld turisztikai központjává váljon Háromszék. Az ilyen rendezvények idevonzzák az embereket az ország más térségeiből és a határon túlról egyaránt” – jelentette ki a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszt kapcsán Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, idén még nem hivatalos, de

a Kansas City Barbeque Society (KCBS) versenyszabályai mentén zajló versenyt is szerveznek a fesztivál keretében, abban bízva, hogy jövőre már az amerikai verseny romániai szakaszát fogják lebonyolítani, majd európai szintűvé fejlesztik.

A megmérettetésre Románia és Magyarország területén működő cégek által képviselt csapatok jelentkezhetnek, akik öt kategóriában – csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy, meglepetés – küzdenek meg. A rendezvény részletei a folyamatosan bővülő bbqfestival.ro oldalon találhatóak.

{A}