További milliók kellenek még a vásárhelyi jégcsarnok befejezéséhez

Székelyhon 2018. május 16., 16:59

Egy műszaki szakértői vélemény szerint 16 és fél millió lejre lenne még szükség a marosvásárhelyi fedett műjégpálya befejezéséhez, miután eddig 7 és fél millió eurót fektettek be az épületbe – írta az Agerpres hírügynökség az ifjúsági és sportminisztérium közlésére hivatkozv

Archív Fotó: Boda L. Gergely

A Maros Megyei Sportgála keretében, tavaly decemberben Marius Dunca volt ifjúsági és sportminiszter azt nyilatkozta, a műjégpálya befejezése abszolút prioritás a minisztérium számára, ugyanis ez az egyetlen ilyen jellegű, folyamatban lévő beruházás országos szinten.

Marosvásárhely helyi tanácsa elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében átvenné a városi önkormányzat a jégpályát, azzal a feltétellel, hogy a minisztérium vegye át a munkálatokat, és bocsássa a polgármesteri hivatal rendelkezésére az elvégzett munkálatok leltárát.

{A}

A fedett műjégpálya építését már tíz éve, 2008-ban kezdte el a szaktárca, és bár közel kilencven százalékban elkészült, már évek óta állnak a munkálatok. Az elmúlt évek alatt több parlamenti képviselő, polgármester, illetve jelölt, sportminiszter és dúsgazdag üzletember tett ígéretet az építkezés befejezésére, azonban mindmáig nem történt semmi.