Pünkösdi útlezárások Csíkszeredában

Székelyhon 2018. május 16., 16:13

A pünkösdi búcsú idején útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Csíkszeredában – hívja fel a figyelmet a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Archív Fotó: Veres Nándor

Pénteken reggel 6 és este 8 óra között tilos a megállás, illetve a várakozás (parkolás) a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban. Pénteken este 8 óra és szombat reggel 6 óra között részleges útlezárásra kell számítani a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban. Ezekbe az utcákba csak a polgármesteri hivatal által kibocsátott kereskedelmi engedéllyel rendelkező kereskedők, illetve az Apor Péter, Csobotfalva, Ferencesek, Kájoni János, Malom, Lovarda, Nyírfa, Bánya, Somlyó pataka, Köves, Barátság, Somlyó, Szentkirály, Sarkadi Elek, Szék, Szék II., Hunyadi János, Székely Mózes, Fodorkert, Fésülő, Kas, Tas, Huba, Töhötöm, Előd, Kond, Ond, Álmos vezér, Agyagfava, Barancs, Barátok Kertje, Nagymező, Kissomlyó, Pünkösd, Széked, Tarló, Kalász utcákban állandó lakhellyel rendelkező lakosok, valamint a behajtási engedéllyel rendelkező személyek mehetnek be autóikkal.

Szombat reggel 6 és éjjel 24 óra között behajtási tilalom lép érvénybe, és tilos az autós közlekedés a Nagyrét utcában (a Lukoil benzinkúttól a Márton Áron utcáig), a Taploca utcában, a Márton Áron utcában (a BRD-től a Szék útjáig), a Szék útján, a Kájoni János utcában (a 2-es és 22-es házszámok között), a Pálfalva felé vezető úton (a Nagymező utcáig), valamint a Nagymező utcában.

Szombat reggel 6 óra és vasárnap délután 4 óra között a Nagymező utcába csak a rendőrség, a csendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, a Vöröskereszt, a hegyimentő-szolgálat, a mozgássérültek egyesülete, valamint az Eco-Csík Kft., az Euro Ecologic Kft. és a polgármesteri hivatal engedélyével rendelkező intézmények, kereskedelmi és vendéglátó egységek járművei hajthatnak be.
A Szék útja vasárnap délután 4 óráig lesz lezárva.

Kereskedelmi tevékenység

Péntek reggel 8 óra és vasárnap éjjel 24 óra között tilos bármilyen kereskedelmi tevékenység a közterületen (járdán, úton). A Szék útján és a Kájoni János utcában csak magánterületeken folytatható kereskedelmi tevékenység, a tulajdonos beleegyezésével, azaz az általa kitöltött befogadói nyilatkozat felmutatásával. Minden árusnak, kereskedelmet folytató jogi és fizikai, engedéllyel rendelkező személynek kötelező kereskedelmi engedélyt kiváltani, és 100 lej értékű kereskedelmi illetéket befizetni. A kereskedelmi engedélyeket a csíkszeredai polgármesteri hivatal 7-es számú irodájában lehet kiváltani, ugyanitt igényelhető a befogadó nyilatkozat is. Bővebb információk a 0266–315120/117-es telefonszámon igényelhetők.