Székely Ildikó aranyérmekkel hangolt a vébére

Horváth Bálint Ottó 2018. május 17., 15:47

Háromszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára a marosvásárhelyi Székely Ildikó a Brassóban lebonyolított országos karate-bajnokságon. 

A tavalyi világbajnokságon második helyezést ért el a marosvásárhelyi versenyző. Idén sem rontana ezen az eredményen. Archív Fotó: Facebook/Székely Ildikó

Az előző két évben Maros megye legjobb sportolójának választott Székeky Ildikó idén is remek szezonkezdetet tudhat maga mögött. A marosvásárhelyi Sakura Sportklub és a Kolozsvári Politehnica közös versenyzője a nagyjából négyszáz karatést felvonultató brassói tornán utóbbi klub színeiben küzdött a legjobb helyezésekért a felnőttek mezőnyében. 

Nem is akárhogyan, hiszen egyéniben egy és csapatban két aranyérmet nyert.

Az egyéni versenyben a marosvásárhelyi sportoló a 18 és 35 évesek korosztályában az 55 kilogrammos súlycsoportban bizonyult a legjobbnak, ezzel megvédte címét, megelőzve Garofița Lăcătușt, a Kolozsvári Palatul Copiilor képviselőjét.

{A}

Székely Ildikó két különböző csapatversenyben is kiválóan teljesített, a Kolozsvári Politehnicában társaival, Magdalena Teirrel és Adriana Ilievel első helyezéseket szereztek, mindkét kategóriában legyőzve a Temesvári Karate-Do Zanshint.

Ezen eredményeknek köszönhetően Székely Ildikó is hozzájárult a Kolozsvári Politehnica első helyének megszerzéséhez a klubok versenyében. A kolozsvári csapat sportolói összesen 32 érmet (21 arany, 9 ezüst, 2 bronz) nyertek, ezzel toronymagasan az élen végeztek a házigazda Brassói Universitatea előtt.

A sikeres országos bajnokság lejártával Székely Ildikó a világbajnokságra összpontosít, amelyet június 14. és 18. között Skóciában, Dundee-ban tartanak.

Jelenleg Kolozsváron edzőtáborozik, és megkeresésünkre elmondta, jól zajlik a felkészülése, bízik benne, hogy a világversenyen (ahol ugyancsak egyéniben és csapatban is versenyzik) sikerül a legtöbbet kihozni magából.

Addig azonban még egy nagydíjon képviselteti magát Szlovákiában, ez a tesztverseny pedig kiváló felkészülést biztosít számára a vébé előtt.