Bronzcsata a címvédővel

Zátyi Tibor 2018. május 16., 13:42

Egy mérkőzés dönt a teremlabdarúgó 1. Liga harmadik helyéről, az elődöntőkben alulmaradt csapatok csütörtökön este hét órakor csapnak össze a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. A házigazda FK ellenfele a Dévai Autobergamo lesz.

Újból összecsap az FK és az Autobergamo. Legutóbbi találkozójukon a dévaiak 7–1-re nyertek Udvarhelyen. Archív Fotó: Barabás Ákos

A két csapat vezetősége korábban megegyezett abban, hogy egy mérkőzésen dől el a harmadik hely sorsa, a dévaiak pedig lemondtak a pályaválasztói jogukról, a dobogóról viszont nem.

Ezt támasztja alá az Autobergamo edzője, Cosmin Gherman az Frf.ronak adott nyilatkozata is. „Jól előkészítettük a mérkőzést, győzni megyünk Székelyudvarhelyre.

Ha nyerünk is, nem fog igazán megvigasztalni minket, mivel elbuktuk a döntőt.

Izgalmas játékra számítok, melyen két olyan együttes csap össze, amely igazi futsalt játszik” – mondta Gherman.

{A}

Az FK Székelyudvarhely edzője, Jakab Zoltán is hasonló véleményen volt. „Két csalódott csapat csatája lesz. A dévai szerintem még sértődött is, hiszen idén bennük több volt. Azt mi is sajnálhatjuk, hogy volt nekünk egy ilyen lehetőségünk, de nem tudtunk élni vele.

A tavaszi meccsek alapján nem igazán érdemeltük meg a döntőt.

Remélem, hogy az utolsó találkozónkon megtelik a sportcsarnok, és a szurkolóink segítségével győztes bronzmeccsel búcsúztatjuk ezt a szezont” – mondta Jakab.

Az FK keretéből ketten hiányoznak: Biró Attila és Miklós Tamás is sérülés miatt nincs bevethető állapotban.

Több mint négy évre visszamenőleg kell fellapozni a történelemkönyvet ahhoz, hogy Déva elleni FK-győzelmet találjunk, 2014. április elsején Szőcsék 6–5-re nyertek a Hunyad megyei városban. Az azóta lejátszott tíz bajnoki mérkőzés masszív Autobergamo-uralmat hozott, az FK kétszer ért el döntetlent (egyszer idegenben, egyszer pedig hazai pályán), a többi találkozón rendre vereséget szenvedett.

Fotó: Barabás Ákos

Az FK történelme harmadik bronzmeccsére készül. Tavaly alulmaradt a Temesvári Informaticával szemben, idegenben 4–0-ra kapott ki, hazai pályán pedig 3–2-re győzött. A 2013–2014-es szezonban viszont megszerezte a harmadik helyet, a kisdöntőben a Sepsiszentgöyrgyi Sepsi Futsalt 7–5-re verte.

A 2014–2015-ös szezonban elveszítette a Marosvásárhelyi City'usszal szemben vívott döntőt, ezüstérmes lett, míg egy évvel később a csapat nem jutott be a rájátszásba.

Teremlabdarúgó 1. Liga, bronzmérkőzés:
FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo – csütörtökön 19 órától

Döntő, 1. mérkőzés:
Galaci United–Temesvári Informatica 0–1 (0–0),

Galaci United–Temesvári Informatica 3–3 (2–2, 1–1) – büntetőkkel 1–3.

3. mérkőzés: május 21-én 19 órától Temesvári Informatica–Galaci United. Az egyik fél három győztes mérkőzéséig tartó párharc állása 2–0 Temesvárnak.

Ki-ki meccset játszanak az ifik
Elveszítette első mérkőzését az FK Székelyudvarhely az U19-es a teremlabdarúgó-bajnokság 4-es számú elődöntős csoportjában. A Szőcs László és Bíró Attila által felkészített együttes 8–4-re kikapott a jobb játékerőt képviselő Kézdivásárhelyi KSE-től. A háromszéki gárda bebiztosította helyét a fináléban, miután szerda délben 6–5-re legyőzte a csoport harmadik tagját, a Nicu Gane Fălticeni-t. A csoport második, egyben továbbjutást érő helyéért még nyílt a harc, csütörtökön 11.30-tól a városi sportcsarnokban az FK a Suceava megyei gárdával csap össze. A fiúk győzelmi kényszerben lépnek pályára, hiszen a döntetlen Fălticeni-nek kedvez.
U19-es bajnokság, elődöntő torna, 1. forduló: Kézdivásárhelyi KSE–Futsal Klub Székelyudvarhely 8–4 (4–1). 2. forduló: Nicu Gane Fălticeni–Kézdivásárhelyi KSE 5–6 (2–4). 3. forduló: csütörtökön 11.30-tól FK Székelyudvarhely–Nicu Gane Fălticeni.