Emberhátrányban is nyerni tudott a Sepsi OSK

Székelyhon 2018. május 15., 20:35

Majdnem egy órán keresztül emberhátrányban játszott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának 10. fordulójában. Ez idő alatt két gólt rúgott Fülöp a vendég Temesvári Polinak, és végül hárommal nyertek a háromszékiek.

Fotó: Pál Árpád

Majdnem telt ház előtt lépett pályára kedden délután a két együttes a szentgyörgyi stadionban. Kiegyenlített első félidőt láthatott a háromszéki közönség – túl sok helyzet nem volt, de azok megoszlottak a két oldalon.

Két fontos esemény történt szünetig. A 36. percben durva látványt okozott egy ütközés: a Sepsi OSK-tól Benjamin Kuku, a temesváriaktól pedig Denis Haruț csapódott össze, miközben épp el akarták fejelni a labdát.

{A}

Mindketten a földre zuhantak, de előbbi viszonylag hamar fel tudott kelni, míg Haruțot a mentő vitte le a pályáról. Félidőben már jobban volt, információink szerint visszanyerte eszméletét.

Egy kissé érthetetlen módon az esetet követően a bukaresti játékvezető, Marcel Bîrsan piros lapot mutatott fel Kukunak, holott nem volt szándékos a nigériai játékos mozdulata, ő is csak a labdát akarta elfejelni.

Emberhátrányba került a Sepsi OSK, de így is ő szerezte meg a vezetést.

Az első félidő hosszabbításának ötödik percében szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, amit Fülöp István mesterien végzett el: a sorfal fölött elrúgva a keresztléc alá helyezte a játékszert, az ellenfél kapusa meg sem tudott mozdulni.

Térfélcserét követően a szentgyörgyi csapat foggal és körömmel küzdött az előnye megtartásáért. Ez hatékonyan is működött, olyannyira, hogy ellentámadás révén Fülöp kettőre növelte a hazaiak előnyét a 80. percben.

Nem sokkal később kiegyenlítődtek az erőviszonyok, Gabriel Cânu a 83. percben megkapta a második sárga lapját is, így idő előtt mehetett az öltözőbe.

Fotó: Pál Árpád

Ugyanennél a helyzetnél szabadrúgáshoz jutott a Sepsi OSK, amit Tandia végzett el, a középre rúgott labdája megpattant Mihai Romanon, és ezzel az öngóllal 3–0-ra nyertek a háromszékiek. Nagyon fontos három pontot gyűjtöttek be a piros-fehérek, egyre távolabb kerülnek a kieséstől.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, alsóház, 10. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Temesvári Poli 3–0 (1–0),
gólszerzők: Fülöp István (45+5., 80.), illetve Roman (84., öngól).
Kiállítva: Kuku (41.), illetve Cânu (83.)

További mérkőzések:
Bukaresti Juventus–Bukaresti Dinamo – kedd, 21 óra
FC Botoșani–Concordia Chiajna – szerda, 18.30
Medgyesi Gaz Metan–FC Voluntari – csütörtök, 20.45

Felsőház (utolsó forduló):
Jászvásári Poli–CSU Craiova – május 18., péntek, 20.45
FCSB–Astra Giurgiu – május 20., vasárnap, 20.45
Kolozsvári CFR–FC Viitorul – május 20., vasárnap, 20.45

Ranglista:
1. Kolozsvári CFR 47 pont
2. FCSB 46
3. Viitorul 35
4. Craiova 35
5. Astra Giurgiu 33
6. Jászvásár 24
...
7. Dinamo 41
8. Botoșani 32
9. Sepsi OSK 29
10. Voluntari 24
11. Chiajna 23
12. Medgyes 22
13. Temesvár 22
14. Juventus 16