Ismét a legprímábbak kerestetnek

Székelyhon 2018. május 15., 17:55

A Príma Press Kft. idén is díjazza az udvarhelyi közösség által legprímábbaknak tartott polgárokat. Noha a kiadó háza táján változások történtek, a többéves múltra visszatekintő Príma Polgár-díj-átadó érdemes arra, hogy hagyományát átörökítsék.

A tavalyi díjkiosztón. Archív Fotó: Pál Árpád

A Príma Rádió megalakulásától kezdve a közszolgálat jegyében sugározza műsorait. László János tulajdonos nagyszerű kezdeményezése volt, hogy a hallgatók bevonásával próbálják megkeresni a város értékteremtőit. Díjat alapítottak a székelyudvarhelyi szellemi életben és sportban kiemelkedő teljesítmények, követésre méltó életművek elismeréséért. A kezdeményezés, elképzelés csírája a lehető legjobbkor pattant ki és szökkent szárba, ugyanis míg a rendszerváltás előtt a szakmájukban sikeres, lelkes, a közösséget vezéregyéniségként összefogó személyeket nemhogy el nem ismerte, hanem egyenesen veszélyesnek tartotta magára nézve a hatalom, és számos módon megnehezítette a dolgukat, addig a rendszerváltás után hosszú éveknek kellett eltelniük, mire az egyre rohanóbb és gyorsabb mindennapokban helyükre kerültek a város életének és mindennapjainak darabkái, rendeződni látszódtak közös dolgaink.

Ebben a rohanásban ad minden évben visszatekintési, megszusszanásnyi lehetőséget a Príma Polgár-díj-átadó, ahol együtt örülhetnek sikereinknek, elismerhetik és követendő példaként, további motivációként mutathatják be azokat, akik a közösségért tevékenykedve, másokért élve, közös boldogulásunkért dolgoznak nap mint nap, mindezt folyamatosan és hivatástudattal telve.

Így esett a városlakók választása minden évben egy sportolóra, művészre, pedagógusra és orvosra, valamint egy további polgárra, aki az adott évben a közösség meglátása szerint a közösségért tevékenykedett.

Ugyanakkor néhány éve az Udvarhelyért Príma-díjat is megalapították, amellyel a városnak egy olyan szülöttét ismerik el, aki már nem lakik Székelyudvarhelyen, de a város jó hírét viszi és öregbíti szerte a világban.

Idén – a Príma Press Kft. égisze alatt – az Udvarhelyi Híradó és a Príma Rádió közösen intéz felhívást az udvarhelyiekhez, hogy az említett kategóriákban május 28-áig adják le szavazataikat Udvarhely legprímábbjaira. A voksok – az online kérdőív mellett – a Príma Rádió és az Udvarhelyi Híradó székhelyén kihelyezett urnákba dobhatók be, illetve elküldhetők az office@prima-radio.ro e-mail-címre vagy üzenetben a 0722–523901-es telefonszámra.

{A}