Egy kerékpáros körgyűrű a község első igazi turisztikai attrakciója

Simon Virág 2018. május 14., 18:00

Elkészült a Kincses Túra nevű jeddi kerékpáros körgyűrű, szombaton adják át – tájékoztatott Bányai István jeddi polgármester.

A Kincses Túra útvonala

A projekt célja a szabadtéri tevékenységek, a kerékpározás, az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése. A Kincses Túra elsősorban biciklisek számára készült, és egész napos kirándulásra biztosít lehetőséget a jeddiek, illetve a környékbeliek számára.

Az út Jedd központjából indul, a kebelei erdőig vezet, onnan pedig a Kincses-dombok felé veszi az irányt és kanyarodik vissza. Ez a táv 22 km hosszú, a nyárádszeredai szakasz 14 km, de létezik egy Somostető felé vezető letérő is, amelynek 4,5 km a hossza.

A Kincses Túra az első igazi jeddi turisztikai attrakció. Kivitelezésében az önkormányzatnak, a Maros Megyei Hegyimentő-szolgálatnak és a Marosszéki Közösségi Alapítványnak is része volt, ez utóbbi adományozó kört is szervezett, amelyen 5700 lejt gyűjtöttek.

{A}

A kerékpáros körgyűrűt szombaton adják át. Az Orbán Balázs téren (Jedd központja) 10 órára azokat várják, akik a jeddi kört szeretnék megtenni. Nyárádszeredából is indul csapat, 10 órakor a polgármesteri hivatal udvaráról. A csapathoz azok csatlakozhatnak, akik a Szereda–Kincses-dombok szakaszon pedáloznának. 14 órakor biciklis piknik lesz a Kincses-dombok mögött, ahol ügyességi versenyeket szerveznek, és a résztvevőknek gulyást is felszolgálnak.