Az FK Csíkszereda elhozta a pontokat Bukovinából

Dobos László 2018. május 12., 21:36

Izgalmas mérkőzésen, a 90. percben született góllal győzött szombaton délután az FK Csíkszereda a Bucovina Rădăuți otthonában a román labdarúgó 3. Liga 28. fordulójában.

Archív Fotó: Sándor Csilla

Hiányos kerettel utazott el az FK Csíkszereda Radócra, Györgyinek kigyűlt a négy sárga lapja, ezért nem léphet pályára, a több forduló óta sérült Jakab és Soufiane mellett Magyari és Mitra sem tudta a játékot vállalni.

Nagy lelkesedéssel játszott a vendég csíki együttes, többet birtokolta a labdát, a hazaiak pedig szervezetten védekeztek, és ellentámadásokkal próbálkoztak.

Kevés volt a gólhelyzet, de ezek az FK Csíkszereda előtt adódtak, Bajkó és Ilyés lövéseit bravúrral mentették, Antal beadásai többször veszélyt jelentettek a radóciak kapuja előtt, de gól nem született egészen a 90. percig.

Ekkor a pár perce pályára küldött 18 éves Barta Norbert tört kapura, az ifibajnokságból ismert erőszakos játéka meghozta az eredményt, centerezését az egyik védő saját kapujába rúgta (0–1).

Archív Fotó: Sándor Csilla

„Nagyon nehéz volt, de értékes 3 pontot szereztünk.

Gratulálok minden pályára lépő játékosomnak, nagyot küzdöttek, a hozzáállásuk példás volt.

Mindenki végig harcolt, senki nem adta fel egy percig sem” – mondta el a mérkőzés után Bálint László György, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt a második helyen álló FK Csíkszereda hátránya 4 pont az éllovas Bákói Aerostarral szemben. A következő fordulóban az FK Csíkszereda a Sănătatea Darabani együttesét fogadja, a Bákó pedig a harmadik helyezett Oțelul csapatát látja vendégül.

Labadrúgó 3. Liga, 28. forduló:
Bucovina Rădăuți–FK Csíkszereda 0–1 (0–0),
gólszerző: Vasile Vitu (90., öngól).

FK Csíkszereda: Horvát Adrián – Kilyén Szabolcs, Benkő-Bíró Norbert, Lőrincz József, Csiszer Balázs, Majzik Adrián (Csürös Attila, a 89. perctől), Fabio de Oliveira (Hodgyai László, 62.), Antal Barna (Barta Norbert, 83.), Ilyés Róbert, Eder Gonzales, Bajkó Barna.

További eredmények: 
CSM Pașcani–Kézdivásárhelyi KSE 1–6
Székelyudvarhelyi FC–Sporting Lieşti 2–1
Sănătatea Darabani–Románvásári VSK 3–5
CSM Focșani–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–0
Szászhermány–Bákói Aerostar 3–4
a Galaci Suporter Club Oțelul szabadnapos.
A Galaci Metalosport–Avântul Valea Mărului mérkőzést nem rendezik meg, mivel mindkét együttes visszalépett a bajnokságból.

 {S1}