A késsel fenyegetőzőtől „megmentettek” is őrizetbe kerültek

Székelyhon 2018. május 08., 13:19

A rendőrök és csendőrök szeme láttára vasárnap egymást késsel fenyegető gyergyószentmiklósi férfiak ellen őrizetbe vétel után hatósági felügyeletet rendeltek el. 

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Mint a rendőrség keddi, „bővített” közleményéből kiderült, a figyelmeztető lövést követelő rendőrségi-csendőrségi közbelépés során nemcsak a támadó, hanem a vele szembeálló sógora, illetve annak testvére is kést rántott.

{K1}

{A}

A Virág lakótelep egyik tömbháza előtt kirobbant veszekedés során a 33 éves C. L. a közelből helyszínre riasztott járőrök előtt késével megpróbálta leszúrni 41 éves sógorát, B. A.-t, aki testvérével, a 35 éves B. C.-vel szintén kést rántott. Az elfajuló vita közben, mivel hatástalannak bizonyult a hatóságiak kétszeri szóbeli felszólítása, egyik rendőr szolgálati fegyverével a levegőbe leadott egy figyelmeztető lövést. A három férfit ezt követően a gyergyószentmiklósi rendőrkapitányságra kísérve közrendháborítás miatt 24 órás őrizetbe vették, majd hétfőn a helyi bíróságon hatvannapos hatósági felügyeletet rendeltek el ellenük.