Családi majálisozásra várják a csíkiakat

Molnár Rajmond 2018. április 26., 18:52

Színes programokkal várja a csíkiakat a május első hétvégéjén a csíkszeredai központi parkban tartandó Csíki Majális.

Várják a családokat a háromnapos rendezvényre. Archív Fotó: Gecse Noémi

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, az Aktív Közélet Egyesület és partnereik által a családok hétvégéje mottóval megszerezendő nagyszabású rendezvény május 4-én, pénteken délelőtt kerekasztal-beszélgetéssel kezdődik Hargita Megye Tanácsa Családügyi Munkacsoportjának szervezésében. Ugyancsak

pénteken délelőtt nyitja meg kapuit a Garden Proiect Kft. szervezésében a kertészeti- illetve játszótér kiállítás és vásár, illetve valamivel később, a déli órákban elkezdődik a kézműves- és székelytermék vásár is.

Kora délután a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar toborozza az érdeklődőket, ekkor már a szervezők különféle programokkal várják a legkisebbeket: lesznek kézműves foglalkozások, mondókázás, arcfestés. 15 órától tartják a hivatalos megnyitót, ezt követően pedig kertészeti előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

Fotó: Gecse Noémi

Késő délután stand up comedy előadásra várják a nevetni vágyókat, majd az Orpheum szórakoztatja a parkba látogatókat.

Este fél 8-tól a nemrég alakult gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar veszi birtokba a Szabadság téren felállított nagyszínpadot, majd a sokak által kedvelt Bagossy Brothers Company lép színpadra. A majális első napja bulival zárul 10 órától a parkban felállított sátorban.

Tartalmas programokkal folytatódik

Május 5-én, szombaton 10 órától ismét megnyitja kapuit a kertészeti kiállítás, valamint a kézműves és székelytermék vásár. Folytatódnak a gyerekprogramok is, amelybe bekapcsolódik Hargita Megye Tanácsának Hegyi és Barlangmentő Szolgálata,

a gyerekek kipróbálhatják a mászófalat és a tiroli kötélpályát is.

Emellett a kicsik részt vehetnek különféle sporttevékenységeken és vetélkedőkön is. A nagyobbak pedig EU kvízen vehetnek részt. Szintén

10 órakor indul a Csíki Játékszín elől a második szoknyás biciklizés. Ezalatt a parkban közösségi főzés zajlik, alcsíki, felcsíki és gyimesi csapatok mutatkoznak be. Aláfestést a főzéshez a Csíki-medence településeinek kulturális csoportjai biztosítanak, akik a parkbeli színpadon mutatják be produkcióikat.

A Szabadság téri nagyszínpadon este fél 8-tól Vaszi Levente és tanítványai lépnek fel, köztük Vrencsán Anita is, őket pedig a Csík zenekar koncertje követi. A koncert táncházzal folytatódik a parkban felállított táncházban.

A talpalávalót a Kedves zenekar biztosítja, de közreműködik a Csík zenekar is, a tánclépésekhez pedig a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncosai nyújtanak útmutatót.

{A}

Vasárnap zárul

Vasárnap, május 6-án folytatódik a kertészeti kiállítás és a kézműves- illetve székelytermék vásár. Szintén folytatódnak a gyerekprogramok, ökröt sütnek, majd délután 4-től a gyerekeknek szól a Mesehetes.

A majális a Madarasi Népi Zenekar előadásával zárul. A rendezvény teljes időtartama alatt lehet tombolát vásárolni, több alkalommal is lesz tombolahúzás, értékes nyereményekkel.

A programról részletesebb információk találhatók az esemény Facebook-oldalán (Csíki majális – a csíki családok hétvégéje, az Aktív Közélet Egyesület szervezésében), valamint a csikimajalis.ro weblapon – jelezte szerkesztőségünknek küldött közleményében az RMDSZ Csíki Területi Szervezete.