Politikai harc az Aquaservért, az RMDSZ-en belül is

Pataky István 2018. április 25., 18:58

Lucian Gogát Sorin Lazăr, az Aquaserv vízszolgáltató vállalat marosvásárhelyi vezetője váltja a prefektusi tisztségben. A kinevezés jövő hétre várható, de közben megindult a harc a Lazăr távozása után megürült vezetői állásért a Maros megyei Aquaservnél.

Terepmunka az Aquaservnél. Ki irányítson? Archív Fotó: Boda L. Gergely

Gogát Sorin Lazăr, az Aquaserv vízszolgáltató vállalat marosvásárhelyi vezetője követi a tisztségben, aki eddig a Nemzeti Liberális Párt színeit képviselte, de most kilépett az ellenzéki formációból, és a kormánykoalíció kisebbik pártjához igazolt. A Vásárhelyi Hírlap információi szerint

Lazărt csak jövő héten nevezi ki a Viorica Dăncilă vezette kabinet, addig Nagy Zsigmond alprefektus látja el a kormánybiztosi feladatokat.

Közben megindult a harc a Sorin Lazăr távozása után megürült vezetői állásért a Maros megyei Aquaservnél. A Punctul értesülései szerint Vass Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke és Magyary Előd, a helyi tanács RMDSZ-es frakcióvezetője úgy kezdett tárgyalásokat Dorin Florea polgármesterrel egy, a magyar párt által jelölt igazgató kinevezéséről, hogy előtte nem konzultált a Péter Ferenc megyei tanácselnök által irányított megyei RMDSZ-szel. Ez

éles vitát eredményezett Péter Ferenc és Vass levente között

– tudta meg a lap. Az Aquaserv igazgatótanácsa politikai befolyás alatt áll, és most az RMDSZ-nek is esélye van arra, hogy sok év után ismét magyar vezetőt állítson a megye egyik legjelentősebb közüzeme élére.

{A}