Felkészült a nyári idényre Székelyföld egyik legnagyobb játszótere

Szucher Ervin 2018. április 24., 17:49

Az utolsó száz méteren tartanak a somostetői játszótér felújítási munkálataival – jelentette be a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Archív Fotó: Haáz Vince

A javítások és korszerűsítések befejezésére szülők, de főleg gyerekek ezrei várnak, hiszen a közkedvelt játszóteret jóformán egy fél esztendeje nem szabadott használni. Mint minden évben, késő ősztől a tavasz derekáig ezúttal is elkerített, helyi rendőrök által őrzött övezetként éktelenkedett a Somostető közepén. Marosvásárhely legnagyobb és legnépszerűbb játszóterének számító létesítmény „üzembe helyezésére” az önkormányzat külön megnyitóünnepélyt tervez.

A felújítási munkálatok során nem csak a játszótér újult meg, a hatóságok igyekeztek a Somostető teljes felületét új köntösbe rázni: az addig mindössze kavicsozott sétányokat leaszfaltozták, újabb parkolóhelyeket alakítottak ki, világítótesteket cseréltek.

A félkész állapotok dacára az utóbbi hétvégeken több ezer ember fordult meg a természetben és a közeli állatkertben.

Arra a kérdésre, hogy miért húzódik el minden év elején ennyire a játszótér felújítása, Claudiu Maior, a polgármester tanácsosa elmondta, elsősorban a látogatók biztonsági körülményeire összpontosítanak, másrészt bizonyos javításokat képtelenség a hideg időszakban elvégezni.

{A}

„Most már elmondhatjuk, hogy a Somostető felkészült a nyári idényre. Ez az a hely, ahová rengeteg marosvásárhelyi és máshonnan érkezett vendég jár kikapcsolódni. Teszik mindezt annak ellenére, hogy bizonyos politikusok néhány évvel ezelőtt kiagyalták azt a rosszindulatú hasonlatot, miszerint a játszótér úgy néz ki, mint az állatok ketrecei” – nyilatkozta Maior.