Igény szülte tanácsadási szolgáltatás

Gergely Imre 2018. április 24., 14:31

Jogi és közigazgatási kérdésekben nyújt tanácsadást mostantól a gyergyószentmiklósi EMNT-EMNP iroda. Előzetes bejelentkezés alapján hétfői és csütörtöki napokon adnak útmutatást a hozzájuk fordulóknak.

Új szolgáltatásokat indítanak az EMNP-EMNT iroda munkatársai Fotó: Gergely Imre

Új szolgáltatást indítottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt gyergyószentmiklósi irodájának munkatársai – jelentették be sajtótájékoztatón. Kolcsár András, az EMNP országos alelnöke elmondta, az elmúlt időszakban, míg a magyar választásokkal kapcsolatos munkát végezték, számos olyan kérdést tettek fel nekik az ügyfelek, amelyek nem tartoztak az ő tevékenységi körükhöz, de az emberek úgy gondolták, hogy az iroda munkatársai jobban értenek az adott témához.

{A}

Innen született meg a gondolat, hogy hasznos volna rendszeres tanácsadási szolgáltatást indítani. Így,

hétfőnként és a csütörtöki napokon jogi, közigazgatási, vagy akár közszolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekben lehet hozzájuk fordulni útmutatásért.

Amint Kolcsár András elmondta, a napokban egy érdeklődő azt vetette fel, tenni kellene annak érdekében, hogy a gyergyószentmiklósi bölcsőde bővüljön, hiszen nagyobb az igény, mint a jelenlegi befogadóképessége. Segítenek a hivatalos kérés-iratcsomó összeállításában, vagy akár aláírásgyűjtésben is.

De gyakori a panasz arra vonatkozóan is, hogy nem tudnak eligazodni a fűtés-, vagy villanyszámlán feltüntetett adatokon. Az irodában segítenek abban, hogy az érdeklődő lássa: a kiszámlázott érték helytálló-e, és ha nem, akkor elmondják, hogy mit tegyen a fogyasztó, kihez forduljon panasza megoldásának érdekében. Vagy segíteni tudnak abban, hogy miként kell összeállítani egy építkezéshez szükséges iratcsomót, esetleg földügyekben jogi tulajdonviták tisztázásához is útmutatást adnak.

Az irodában két jogász dolgozik, akiknek megvan a szükséges szakértelme ehhez

– mondták el a sajtótájékoztatón. Leszögezték: nem vállalnak jogi képviseletet, konkrét ügyintézést sem, de megmondják pontosan, hogy az adott ügyben hová forduljon, mit tegyen az érdeklődő.

Az ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján történik.