Két pontot Moldvában hagyott a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. április 23., 22:52

Megőrizte veretlenségét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásában, a 6. fordulóban döntetlent ért el az FC Botoșani vendégeként. A háromszékiek a harmadik alkalommal hullattak el értékes pontokat a hosszabbításban.

Bemelegítés. Győzni készültek a háromszékiek, végül egy ponttal térhettek haza Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Ígéretesen kezdődött a találkozó a piros-fehérek számára, hiszen már a második percben közel álltak a gólszerzéshez. Egy baloldali beadás után a labda Obšivač elé pattant, aki közelről lőhetett, azonban nem találta el Cobrea kapuját.

A túloldalon viszont a hazaiak az első helyzetüket gólra váltották: a 18. percben Roman ívelt középre, ahol Plămadă emelkedett ki a védők közül, és a jobb sarokba tartó fejesét Niczuly már nem érhette el (1–0).

{A}

A folytatásban előbb Fülöp szabadrúgása okozott izgalmakat Cobrea számára, majd a 27. percben Burcă buktatta Simonovszkit a tizenhatoson belül, azonban Colțescu játékvezető nem látott szabálytalanságot, megfosztva egy jogos tizenegyestől a háromszékieket.

A 42. percben megszületett az OSK egyenlítő találata: Gorrin a jobboldalról gurított középre, és a jó ütemben érkező Petrović mesterien helyezte a hosszú sarokba a játékszert (1–1).

Az első játékrész ráadásában még egy Rodriguez-helyzetet jegyezhettünk, akinek életerős lövése elsuhant Niczuly kapuja fölött.

Három perc telt el a második félidőből, amikor a kapu felé forduló Fülöpöt Plămadă utolsó védőként lerántotta, a bíró pedig habozás nélkül felmutatta a piros lapot.

Fordítottak a vendégek, de a végére elfogyott az önbizalmuk. Két pontba került Fotó: Facecook/FC Botoșani

Az emberfölényben játszó piros-fehérek bátrabban kitámadtak, és a 61. percben egy szépségdíjas találattal vezetéshez jutottak: Simonovszki tört be a tizenhatosra, majd lövésre szánta el magát, a labda pedig védhetetlenül vágódott Cobrea kapujának jobb felső sarkába (1–2).

Ekkor azonban annak ellenére, hogy Eugen Neagoe tanítványai emberfölényben voltak, furcsa módon visszavonultak, a labdabirtoklást átengedték a hazaiaknak, ellentámadásaiknak pedig nem volt átütő erejük.

A védelem viszont tette a dolgát, egészen a mérkőzés hosszabbításának utolsó percéig, amikor szinte a semmiből egyenlítettek a házigazdák: egy szögletről beívelt labdát Tincu fejelt Niczuly hálójába (2–2).

Bánatosan vonult le a pályáról mindkét együttes Fotó: Facecook/FC Botoșani

Elég volt tehát egyetlen megingás, és döntetlen lett a vége, az OSK szurkolói pedig ismét bosszankodhattak, hiszen egy ismétlődő forgatókönyvnek lehettek tanúi.

A piros-fehérek ugyanis előbb hazai pályán az FC Voluntari ellen, majd Temesváron is az utolsó pillanatokban kaptak gólt, amivel egyenlített az ellenfél.

A háromszékiek jelenleg az alsóház negyedik helyén állnak, és legközelebb április 30-án, hétfőn 18 órakor lépnek pályára, amikor a Bukaresti Dinamot fogadják a sepsiszentgyörgyi városi stadionban. A találkozóra keddtől lehet belépőt vásárolni, elővételben a stadion jegypénztáránál 10–13 és 15–17 óra között: a standard helyre 30 lejbe kerül, fedett ülőhelyre pedig 40 lejbe. Egy személy legfeljebb 8 jegyet vásárolhat.

„Nagyon bosszantó, hogy vezettünk, emberfölényben játszottunk, és mégsem sikerült egy harmadik, vagy éppen egy negyedik találatot szerezni. Erre megvolt az esélyünk, de hiányzott az utolsó passz, támadásban nem voltunk kellőképpen összeszedettek.

Az utolsó percekben pedig pánikba estünk, hiába mondtam a fiúknak, hogy igyekezzenek megtartani a labdát. A három pont már a kezünkben volt, de sajnos nem tudtuk megőrizni.

Végül is egy jó csapat ellen szereztünk pontot, de mégis csalódott vagyok, mert a mérkőzés utolsó pillanatában hullattunk el két olyan pontot, ami már a miénk volt” – nyilatkozta a találkozót követően Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 6. forduló:
FC Botoșani–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–2 (1–1),
gólszerzők: Plămadă (18.), Tincu (90+4.), illetve Petrović (42.), Simonovszki (61.).
FC Botoșani: Cobrea – Dumitraș, Burcă, Plămadă, Acsinte, Achim (Tincu, 53.), Oaidă – M. Roman, Rodriguez (Moruțan, 81.), Golofca – Axente (Golubovic, 62.). Edző: Costel Enache.
Sepsi OSK: Niczuly – Dalmau, Viera, Obšivač, Dima – Ghinga, Petrović, Fülöp, Gorrin (Tandia, 66.), Kuku (Oliveira, 57.) – Simonovszki (Hadnagy, 72.). Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Plămadă (14.), Golofca (78.), Golubovic (79.), Roman (90.), illetve Simonovszki (35.), Fülöp (56.), Oliveira (59.), Obšivač (62.), Petrović (66.), Viera (79.)
Piros lap: Plămadă (48., Botoșani)
Játékvezetők: Sebastian Colţescu (Craiova), Daniel Mitruţi (Craiova), Adrian Popescu (Craiova)

Hétvégi eredmények:
Felsőház:
FC Viitorul–Bukaresti FCSB 2–2 (1–2),
gólszerzők: Vînă (19.), Gavra (36.), illetve Man (45.), Budescu (56.)

Jászvásári Poli–Kolozsvári CFR 1–1 (0–1),
gólszerzők: Cristea (66., büntetőből), illetve Țucudean (36.)

Astra Giurgiu–CSU Craiova 1–0 (0–0),
gólszerző: Seto (79.).

Alsóház:
Bukaresti Dinamo–Temesvári ACS Poli 1–0 (0–0),
gólszerző: Moldoveanu (74.).

Concordia Chiajna–FC Voluntari 0–1 (0–1),
gólszerző: Bălan (2.).

Bukaresti Juventus–Medgyesi Gaz Metan 0–3 (0–2),
gólszerzők: Ernesto Ely (27., 64., 70.).

Ranglista:
1. FCSB 42
2. Kolozsvári CFR 40
3. Craiova 34
4. Viitorul 30
5. Astra Giurgiu 26
6. Jászvásár 21
.....
7. Dinamo 35
8. Botoșani 29
9. Voluntari 21
10. Sepsi OSK 20
11. Chiajna 19
12. Medgyes 18
13. Temesvár 16
14. Juventus 13