Jövő héten nyitják meg a sugásfürdői szabadidős létesítményeket

Bíró Blanka 2018. április 23., 19:56

Sugásfürdőn május elejétől kezelőközpont, teniszpálya, mászófal, minigolfpálya és erdei kalandpark várja a látogatókat. Az önkormányzat tulajdonában levő szabadtéri létesítmények májustól október végéig, hétfőtől vasárnapig 11 és 19 óra között tartanak nyitva.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Az erdei turistautakon gyalogosan és biciklivel is megközelíthető üdülőtelep az elmúlt évek során valóságos szabadidőközponttá nőtte ki magát.

{A}

Májustól októberig lehet kibérelni a kvarchomokkal megszórt műfüves borítású teniszpályát, ahol az esti világításnak köszönhetően egészen 21 óráig lehet játszani. A régi állatkert helyén tizennyolc lyukas minigolf pálya épült.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Az erdei kalandpark tíz elemet tartalmaz, különböző nehézségi fokozatokkal, már a 6 éves korú gyerekek is kipróbálhatják. A szabadtéri mászófal 12 méter magas és 9 méter széles, a mászó felület megközelítőleg 250 négyzetmétert tesz ki, a 16 különböző nehézségű útvonal színek szerint van kialakítva, több mint 450 fogással, a gyerekek 6 éves kortól használhatják.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

A hajdani meleg-fürdőből kezelőközpontot építettek, a régi vendéglő épületében pedig szabadidőtermet, ezek egész évben igénybe vehetők.

A mofetta ingyenes, a feltörő gyógyhatású gázok a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, légúti panaszokkal küszködők számára javallottak orvosi ajánlással. A Sugás-völgye egyébként kis hozamú, vulkanikus eredetű szén-dioxid tartalmú gyógyvizekben is gazdag.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala