Az RMDSZ udvarhelyszéki elnökévé választották Bíró Barna Botondot

Fülöp-Székely Botond 2018. április 19., 21:05

A csapatmunkát, illetve a közösség problémáinak felkarolását tartja a legfontosabbnak Bíró Barna Botond, akit a csütörtöki küldöttgyűlésen egyedüli jelöltként az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnökévé választottak a jelenlévők.

Fotó: Haáz Sándor

Bíró összesen 158 támogató, illetve 6 ellenvoksot kapott. A szavazás előtti beszédében hangsúlyozta, egy ember nem tudja helyettesíteni a területi szervezetet korábban vezető, nemrég elhalálozott Verestóy Attilát, az általa végzett munkát csupán úgy lehet pótolni, ha csapatként dolgoznak a szövetségi tagok.

{A}

Az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladatának tartja , hogy sikeresnek érezze magát a közösség.

Ne az egyének, hanem először a közösség legyen sikeres, hiszen a közösség sikere maga után vonja az egyének boldogulását is

– fogalmazott.

Fotó: Haáz Sándor

Fontosnak tartja az egyházakkal, iskolákkal, és a különböző intézményekkel való törődést, illetve a vidékfejlesztést is. Megválasztása után kijelölte az elnökség, illetve a különböző bizottságok tagjait, ám ügyvezető elnököt nem nevezett meg, mondván, hogy ezt ősszel teszi meg.

Fotó: Haáz Sándor

Udvarhelyszék meghatározó, hiszen anélkül nem lehet erős az országos szervezet – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök. Rámutatott, a párton belül nem lehet cél a különböző politikai tisztségek megszerzése, azok csupán eszközként használhatók a nép szolgálatában.

Fotó: Haáz Sándor