Második hete zajlik a nagytakarítás Csíkszeredában

Barabás Hajnal 2018. április 17., 12:15

A Temesvári sugárút felső (déli) szakaszán, valamint a Körösi Csoma Sándor utcában folytatódik kedd a tavaszi portalanítás, szerdán a Szabadság téren, csütörtökön a Temesvári sugárút alsó (északi) szakaszán dolgoznak majd az Eco-Csík Kft. munkatársai.

Folytatódik a tavaszi nagytakarítás Csíkszeredában Fotó: Pinti Attila

Pénteken a csíkszeredai zöldségpiacon, valamint a Piac utcában lesz nagytakarítás, szombaton a Kossuth Lajos, valamint a Gál Sándor utcák lesznek a soron következők.

{A}

A városszépítő akció célja, hogy portalanítsák az utcákat, járdákat, elszállítsák a fák metszéséből származó fanyesedéket, illetve a tavaszi lomtalanításból származó hulladékokat.

Kérjük a lakosságot, hogy tömbházaik, lakóházaik, cégszékhelyeik körül szervezzék meg a takarítást a zöldövezeteken, valamint az épületek bejárata körül. Az innen származó hulladékot helyezzék a szeméttárolók mellé, ahonnan a csíkszeredai polgármesteri hivatal elszállíttatja. A városlakók azzal is segítik a a takarítócsoportokat, ha az ütemezés szerinti időszakban járműveikkel nem parkolnak a jelzett közterületeken, és szabadon hagyják a takarításra váró út-, parkoló- és járdaszakaszt

– áll a városháza felhívásában.

Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé, hogy az ütemterv szerint takarítsák az utcákat, akkor azokról a napokról április 28-a utánra halasztják a munkát.