Egy napon át sportoltak Ditróban

Gergely Imre 2018. április 17., 10:18

Reggeltől másnap délutánig zajlottak az egyéni és csapatjátékok, sportvetélkedők az idei ditrói sportmaratonon. Akárcsak az előző években, idén is kézilabdáztak, fociztak és asztaliteniszeztek, illetve helyet teret kapott a kosárlabdázás is.

Tíz csapat versengett a legjobb helyekért az éjszakai focitornán

A pingpongozók versenye nyitotta meg a rendezvénysorozatot szombaton. Az asztaliteniszre egyébként is nagyobb hangsúlyt fektettek, hiszen ez a nap egyben az asztalitenisz világnapja is volt, és az országos Amatur-versenysorozat részeként szerveztek így tornát haladóknak.

Negyvennyolcan fogtak ütőt a kezükbe, köztük a körzeti bajnokság rendszeres résztvevőinek nagy része, de Aradról, Borszékről, Csíkszeredából is érkeztek résztvevők.

{A}

Héja Zoltán szervező különösen a Gyergyószentmiklósi Ping Pong Sportklub színeiben játszó fiatalok szereplését emelte ki, hiszen örvendetes tény: létezik utánpótlás is ebben a sportágban.

A versenyzőket tizenkét 4-es csoportba sorolták, majd az itt elért eredmények alapján jött a folytatás, a kieséses szakasz, végül a döntő. Az első helyet a székelyudvarhelyi Józsa Zoltán szerezte meg, a dobogó második fokára a gyergyószentmiklósi Györfi Szabolcs állhatott fel, míg a 3–4. helyet az aradi Dani Leo és a gyergyószentmiklósi Keresztes Zoltán érték el.

Az asztaliteniszezők után az aerobikkedvelő hölgyek foglalták el a Gál Ferenc sportcsarnokot, majd női kézilabda-mérkőzés következett, ahol a korábbi évek ditrói játékosai találkoztak a fiatalabbakkal.

Teret hódít mostanában Ditróban a kosárlabda is, a helyi kosarasok egymással játszottak, mielőtt elkezdődött volna a hajnalig tartó labdarúgó mérkőzéssorozat.

Ezt a Gyergyói Bigék női focicsapat és az éjszakai focira jelentkező 10 együttes kapitányai között rendezett összecsapás nyitotta meg. A Bigék győztek 3–2-re.

Hajnali 5-kor a Remetei Fiúk együttes győzelmével ért véget a mérkőzéssorozat, a második a szárhegyi Szikla lett, a harmadik egy remetei-ditrói vegyes csapat, a Kispályások volt.

Nem maradt el ezúttal sem a reggeli futás, a 24 órás sportmaratonnak nevezett, de hosszabbra nyúlt eseménysort pedig a Siklódi Lőrinc Általános Iskola osztályai között zajlott kézilabda-mérkőzések zárták.

Az idén 4. alkalommal megszervezett esemény jótékonysági jellegű is volt, az adakozásokból befolyt összeget a súlyos beteg remetei fiatal, Varga Szilárd gyógykezelésére szánják.