Diákok reklámozzák saját iskoláikat

Dósa Ildikó 2018. április 16., 16:56

Iskolanépszerűsítő rendezvényt tartanak Székelyudvarhelyen, a Kossuth Lajos utca 20. szám alatti Siculus Ifjúsági Házban. Szerdán és csütörtökön 11 és 15 óra között a nyolc helyi középiskola diákjai mutatják be tanintézeteiket az udvarhelyszéki általános iskolák végzőseinek.

Ifiházban a fiatalok. Tavaly hétszáznál több látogatója volt a börzének. Archív Fotó: Pál Árpád

Újdonság, hogy ez alkalommal a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium, valamint a különleges tanulási igényű gyerekek oktatására szakosodott csíkszeredai Szent Anna Speciális Szakképző Líceum diákjai is részt vesznek – tudtuk meg Szalay Zsuzsanna iskolapszichológustól. Hozzátette, a két utóbbi tanintézet képviselőinek célcsoportja jobbára a vidékről beutazó nyolcadikosok.

{A}

Az iskolapszichológusok által szervezett sulibörze nagy népszerűségnek örvend mind a pedagógusok, mind az általános iskolák végzősei között, hiszen itt

a középiskolások saját tapasztalataikat osztják meg az érdeklődőkkel.

A szórólapok és kisfilmek mellett nagyon hasznos, hogy az iskolaválasztás előtt álló nyolcadikosok tőlük tájékozódhatnak a szakokról, tantárgyakról, a tanárokról, rendezvényekről, ösztöndíjakról, a bentlakás lehetőségéről, hiszen így könnyebb dönteniük arról, hol végezzék további tanulmányaikat. Minden évben óriási az érdeklődés, tavaly például hétszáznál több fiatal fordult meg a kétnapos rendezvényen.