Közeledik a finom falatok ünnepe

Székelyhon 2018. április 16., 20:09

Tízéves a GastroPan nemzetközi sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari megoldásokat és technológiákat bemutató szakmai kiállítás. Hétvégén Marosvásárhelyen ünnepelnek a szakemberek, lehetőséget teremtve mindenkinek, hogy bekapcsolódjon.

Archív Fotó: GastroPan

Április 19. és 22. között újra Marosvásárhelyen tartják a Gastro Pan kiállítást, ahol az iparág világszintű beszállítói találkoznak a szakma képviselőivel és az érdeklődőkkel. A kiállítók érdekes programokkal, innovatív technológiákkal és termékekkel várják a látogatókat a négynapos kiállításra. Ismét lesznek versenyek,

megválasztják az Év Kenyerét és az Év Tortáját.

Tavaly a nagyméretű rendezvény Nagyszebenben volt.

{A}

Váradi János, a főszervező PanGastRo Egyesület elnöke hangsúlyozta: az utóbbi tíz évben folyamatosan emelkedett a GastroPan kiállítóinak száma, ez is bizonyítja, hogy az iparágak számára kifejlesztett gépek és felszerelések, alapanyagok és megoldások beszállítói mintegy elismerték a kiállítás szakmai értékét. Idén a szervezők négy kiállítási csarnokkal várják a résztvevőket, valamint egy tágas külön teremmel, amely otthont ad a GastroPan versenyeinek. A marosvásárhelyi kiállítási központ új vezetősége felújította, modernizálta a helyiséget, így méltó ahhoz, hogy otthont adjon egy ilyen kaliberű kiállítás versenyeinek és bemutatóinak.

A kiállításon bemutatott megoldásokat tekintve, a legnagyobb területet a gépek és felszerelések beszállítói foglalják el, utánuk következnek az alapanyag és technológiák beszállítói, valamint az eszközök, kiegészítők és fogyóeszközök beszállítói. A többi standok innovatív termékeket, üzleti ötleteket és kapcsolódó területek megoldásait mutatják be.

A kiállítást évente több mint 21 ezer szakmabeli látogatja.

Idén a kiállítás négynaposra bővült, így várhatóan a látogatók száma az előrejelzések szerint meghaladja majd a 21 ezret. A pékek, cukrászok és szakácsok számára szervezett versenyek képezik a kiállítás egyik legfőbb vonzerejét. Ezek a versenyek népszerűsítik a szakmai tudást, a versenyzők által készített innovatív termékeket és csodálatos művészi alkotásokat világszinten elismert szakmai zsűri bírálja majd, akik kiválasztják az idei nyerteseket. Idén egy új versenykategóriát is meghirdettek, a versenyzők különböző művészi alkotásokat készíthetnek kenyértésztából, cukorpasztából, csokoládéból, zöldségből és gyümölcsből.

Az Imprerial Inn szállodában tartandó kiállítás csütörtöktől szombatig 10 és 18 óra között látogatható, az utolsó napon, vasárnap pedig 10 és 16 óra között. Fontos tudnivaló, hogy a kiállításokra ingyen letölthető belépőjeggyel lehet bemenni, amelyet a gastropan.ro oldalról lehet letölteni, előzetes regisztráció után.