A hajrában döntött a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2018. április 15., 17:43

Nagyon nehéz mérkőzésen húzta be a győzelmet vasárnap délután a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, a női labdarúgó 1. Liga 12. fordulójában 2–1-re legyőzte a Borgóprundi Heniut.

Fotó: Veres Nándor

Sérülések nehezítették meg Székely János edző dolgát, hiszen Berkeczi Emőke és Péter Kata hosszú időre kidőlt a sorból, továbbá pénteken Geréd Erika is csatlakozott a maródiakhoz, így ő sem tudott pályára lépni vasárnap.

Mivel a Vasas Femina II. szombaton játszott a másodosztályban, és nem telt el 36 óra a két találkozó között, nagyon meg kellett bolygatni a két együttes keretét.

{A}

A hiányzók miatt improvizálni kellett a védelemben, továbbá a válogatottakból visszatért játékosok nagyon fáradtak voltak.

A borgóprundiak keretében három, korábban a Vasas Feminát erősítő labdarúgó szerepelt, Simona Caldare, Balázs Csilla és Papp Szidónia, így még nagyobb motivációval léptek pályára a sétatéri stadionban.

Kiegyenlített, küzdelmes csatát hozott a két együttes találkozója, melynek első játékrészében mindkét oldalon kimaradtak a lehetőségek. A mérkőzés 76. percében a Vasas Femina egy büntetőből megszerezte a vezetést, Kis Anita volt higgadt a tizenegyes elvégzésekor.

{P18}

Az ünnep nem tartott sokáig, hiszen a 81. percben egy rosszul elvégzett kirúgást követően ellentámadásba lendült Borgóprund, és Balázs Csilla 16 méterről az alsó sarokba lőtt.

Nem törte meg a hazaiakat a gyors egyenlítés, és két perccel később visszaszerezték a vezetést. Anamaria Vlădulescu hosszan előreívelte a labdát, a csereként beállt kapus nem tudta megfogni a játékszert, kiejtette a kezéből, erre pedig lecsapott Mădălina Marinescu, és a hálóba lőtt.

Fotó: Veres Nándor

A hajrában mindkét együttes előtt adódott még egy-egy óriási lehetőség, több gól azonban nem született. 

A következő fordulóban az éllovas Kolozsvári Olimpia vendége lesz az udvarhelyi csapat.

„Nagyon fontos volt, hogy hazai pályán ne botoljon a csapat. Küzdeni akarásból tízesre vizsgáztak a lányok, hiszen a gyors egyenlítés után fel tudtak állni és megszerezték a győzelmet.

Voltak lehetőségeink, de nem volt meg az átütő erő a játékunkban. Most három pontra csökkentettük a hátrányunkat Temesvárral szemben.

Lássuk, a sérültek közül kik épülnek fel a héten. Ami biztos, hogy nem felemelt kézzel fogunk Kolozsvár ellen játszani” – mondta Székely János, a Vasas Femina edzője.

Fotó: Veres Nándor

Női labdarúgó 1. Liga, 12. forduló:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Borgóprundi Heniu 2–1 (0–0),
gólszerzők: Kis Anita (76., büntetőből), Mădălina Marinescu (83.), illetve Balázs Csilla (81.).
Vasas Femina: Kajtár Linda – Krall Tímea, Kis Anita, Benő Krisztina, Dávid Márta, Bíró Enikő, Nadejda Colesnicenco, Anamaria Vlădulescu, Carolina Țabur, Mădălina Marinescu (Kecseti Hajnal, 90.), Margarita Panova. 

További eredmények:
Temesvári CFR–Kolozsvári Olimpia 0–10 (0–5),
CSȘ Târgoviște–Alexandriai U 1–1 (0–0)
CS Real Craiova–Bukaresti Fair Play 0–8 (0–6)
Marosvásárhelyi ASA–Kisbecskereki Fortuna 0–3 (játék nélkül).

{S1}

A 2. Ligában a Vasas Femina II. is győztesen hagyta el a pályát, a Kolozsvári Olimpic Star elleni, Bánffyhunyadon rendezett mérkőzésen 2–1-re győzött. A siker lehetett volna nagyobb is, hiszen Mitri Rita a találkozó hajrájában kétszer is eltalálta a kapufát.

Legközelebb jövő vasárnap lép pályára a csapat, a városi stadionban délelőtt tíz órakor a Piros Security lesz az ellenfél.

Labdarúgó 2. Liga, 9. forduló:
Kolozsvári Olimpic Star–Vasas Femina II. 1–2 (1–1),
az udvarhelyi csapat gólszerzői: Balázs Viktória (4.), Tamás Tímea (50.).
Vasas Femina II.: Sándor Barbara – Balázs Viktória, Tamás Tímea, Orbán Aranka, Bizsi Mária, Mitri Rita, Tóásó Andrea, Boér Bíborka, Szász Brigitta, Dakó Katalin, Bíró Anna. Játszott még: Nagy Zsuzsanna és Tóth Györgyi.