Ellenfelétől is dicséretet kapott a Sepsi OSK szurkolótábora

Sánta Imre 2018. április 14., 21:03

Megőrizte veretlenségét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga rájátszásában, miután hátrányból fordítva, a mérkőzés hosszabbításában szerzett találattal egygólos győzelmet aratott a Medgyesi Gaz Metan ellen.

Fotó: Sánta Imre

Ismét zsúfolt lelátok és forró hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat, és mindjárt a kezdést követően, az első percben veszélyeztettek a piros-fehérek, amikor Oliveira jobb oldalról középre lőtt labdájáról lekéstek a csatárok, és így a medgyesi védelem tisztázni tudott.

A folytatásban is támadásban maradtak a háromszékiek, és előbb a 8. percben Viera fejese kerülte el a vendégek kapuját, majd a 20. percben Rosado hibája nyomán Oliveira már csak a kapussal állt szemben, de emelése pontatlanra sikerült, és Greab könnyedén védett.

Fotó: Sánta Imre

Három perccel később Tandia hozta helyzetbe Simonovszkit, aki jó helyzetből lőhetett kapura, azonban középre tartó lövését ezúttal is hárította a vendégek hálóőre.

Hiába alakítottak ki több helyzetet Eugen Neagoe tanítványai, gólt mégis a medgyesiek szereztek: a 30. percben Bușu iramodott meg a baloldalon, ívelésére pedig Rondon érkezett jó ütemben, és védhetetlenül fejelt Niczuly kapujába (0–1).

{A}

Az első félidő utolsó percében akár kettőre is növelhette volna előnyét a vendégcsapat, de Olaru közeli lövését Niczuly bravúrral védte.

A második játékrész is egy medgyesi helyzettel kezdődött, amikor a 49. percben Rondon felső sarokba tartó lövésénél ismét Niczulynak kellett a léc alól kitornáznia a labdát.

{P11}

Ezt követően Neagoe mester előbb egy kettős cserét hajtott végre, majd a 64. percben pályára küldte Hadnagy Attilát is, így három csatárral támadhatott az OSK.

Az eredményre nem kellett sokáig várni, hiszen a 69. percben egy előrevágott labdát elnéztek a Gaz Metan védői, Hadnagy pedig lecsapott rá, és fordulásból kilőtte a hosszú sarkot (1–1).

{P15}

A mérkőzés hátralevő részében egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot, így a küzdelem főleg a középpályán zajlott, és egyik kapu sem forgott veszélyben.

A ráadás perceiben azonban a piros-fehérek egy pontrúgás nyomán megszerezték a győztes találatot: Fülöp a jobboldalról végezhetett el szabadrúgást, a hosszú sarok felé ívelt, ahonnan Ghinga fejelte középre a labdát, Simonovszki pedig közelről a kapuba helyezte a játékszert (2–1).

Fotó: Sánta Imre

A végére még maradt egy helyzet, Kuku lövése azonban nem találta el Greab kapuját, de ezt már nem bánta különösebben a szentgyörgyi közönség, amely kedvenceinek első hazai pályán aratott győzelmét ünnepelhette.

A megszerzett három ponttal a piros-fehérek egy helyet javítva, az alsóház rangsorának harmadik helyére léptek, és egyelőre eltávolodtak a kieső helyektől.

{P14}

A háromszékiek legközelebb április 23-án, hétfőn 18 órakor lépnek pályára az FC Botoșani vendégeként.

Mestermérleg:

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Gratulálok a fiúknak a sikerhez, hiszen nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be. Örülök annak, hogy megszerezhettük első élvonalbeli győzelmünket, saját közönségünk előtt.

Láthatja mindenki, hogy itthon telt ház előtt játszunk, és csak azt sajnálom, hogy nincs egy nagyobb stadionunk.

Köszönjük szurkolóink támogatását, akik megérdemlik, hogy első ligás csapatuk legyen. Nehezen jött össze a mai győzelem, egy hosszabbításban szerzett találattal, és az eredménnyel természetesen elégedett vagyok. De elmondtam a fiúknak is, hogy a játékkal már kevésbé vagyok elégedett, mert ismerem őket, és tudom, hogy ennél többre is képesek.”

{P16}

Cristian Pustai, Gaz Metán: „Jól kezdtünk, nagyrészt mi irányítottuk a játékot, vezetéshez is jutottunk, de hibákat követtünk el, és ez vereséget eredményezett. Fájdalmas, hogy a Temesvár ellen és most is az utolsó percekben, rögzített helyzetekből kaptunk gólt. Pedig ma jól játszott a csapatom, veszélyes ellentámadásokat vezettünk és több lehetőségünk is volt. A tizenkettedik órában vagyunk, telnek a fordulók, és mi sorban hullatjuk ki ujjaink között a pontokat.

Ezen túl viszont el kell mondanom, hogy nagyon jól éreztem magam egy olyan stadionban, ahol minden szék foglalt volt, a szurkolók pedig nagyszerű hangulatot teremtettek, és akkor is énekeltek, mikor csapatuk hátrányban volt.

Jó lenne, ha máshol is ezt láthatnánk, és megtelnének a stadionok.”

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 5. forduló, Sepsiszentgyörgy, 4500 néző:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan 2–1 (0–1),
gólszerzők: Hadnagy (69.), Simonovszki (90+1.), illetve Rondon (30.).
Sepsi OSK: Niczuly – Ursu, Dima (Hamed, 54.), Viera, Sato – Ghinga, Petrović, Oliveira (Kuku, 55.), Tandia (Hadnagy, 64.), Fülöp – Simonovszki. Edző: Eugen Neagoe.
Gaz Metan: Greab – Crețu, M. Constantin, Fytanidis, Bușu – Cristea (Sîrghi, 71.), Rosado, Diogo, Olaru (Tîrcoveanu, 75.), Chamed (Caiado, 79.) – Rondon. Edző: Cristian Pustai.
Sárga lap: Sato (80.), illetve Fytanidis (68.)
Játékvezetők: George Rădulescu (Bukarest), Alexandru Cerei (Kolozsvár), Marius Marchidanu (Brăila).

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, hétvégi meccsek:
Felsőház:
CSU Craiova–Jászvásári Poli – szombat, 20.45 (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus)
FC Viitorul–Kolozsvári CFR – vasárnap, 20.45 (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV)
Astra Giurgiu–FCSB – hétfő, 20.45 (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus)
* a 2. fordulóból elmaradt Jászvásári Poli–Astra Giurgiu mérkőzést április 26-án 18 órától pótolják be.

Alsóház:
FC Voluntari–Bukaresti Dinamo 2–4 (0–3)
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan 2–1 (0–1)
Concordia Chiajna–Bukaresti Juventus – vasárnap, 13 óra (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV)
Temesvári Poli–FC Botoșani – hétfő, 18 óra (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV)

Ranglista:
1. FCSB 38 pont
2. Kolzosvári CFR 36
3. Craiova 31
4. Viitorul 29
5. Astra Giurgiu 23
6. Jászvásári Poli CSM 20
….........................
7. Dinamo 32 pont
8. Botoșani 25
9. Sepsi OSK 19
10. Voluntari 18
11. Chiajna 16
12. Temesvár 16
13. Medgyes 15
14. Juventus 13