Kitiltják a céges kisbuszokat és a kisteherautókat a lakónegyedi parkolókból Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2018. április 15., 10:25

Sepsiszentgyörgy önkormányzata hamarosan közvitára bocsátja azt a tanácshatározat-tervezetet, amely értelmében kitiltják a céges mikrobuszokat és kisteherautókat a lakónegyedi parkolókból.

Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata/Facebook

A tervezet szerint a magánszemélyek tulajdonában levő teherautók parkolását is megtiltják a lakónegyedekben.

A közvita után a testület szavaz a tervezetről, ha az zöld utat kap, már a nyár folyamán életbe léptetik a tiltást, sőt pénzbírságot is bevezetnek annak megszegése esetén.

Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta, a mikrobuszok, teherautók keresztben parkolnak, 2-3 személyautó helyét is elfoglalják. Példaként említette, hogy a Testvériség sétányon látta, amint

három kisteherautó tíz parkolóhelyet foglalt el.

A polgármester szerint ez így elfogadhatatlan, hiszen amúgy is megnövekedett a gépkocsik száma a városban, és egyre nehezebb parkolóhelyet találni. Kifejtette: a mikrobuszok és kisteherautók a cégek székhelyén kellene parkoljanak, helyet hagyva a sepsiszentgyörgyi polgárok tulajdonában levő autóknak a közterületen.

Van olyan sepsiszentgyörgyi vállalkozás, amelynek 300 kisteherautó van a tulajdonában. Gondoljanak bele, mi történne a városban, ha ezeket mind hazavinnék a sofőrök

– mondta a polgármester. Már több hazai nagyvárosban is elfogadtak hasonló rendelkezést, Temesváron például 1000 és 2500 lejre bírságolják a lakónegyedekben parkoló mikrobuszok és kisteherautók tulajdonosait.