Egy fejessel jobb volt az SZFC

Józsa Csongor 2018. április 13., 20:36

Nem hazudtolta meg magát a kiesési rangadó: mindkét együttes küzdött, nagyon akarta a győzelmet. A jó játék elmaradt, kevés helyzetet hoztak össze. Az egyetlen találatot a hazaiak szerezték, így óriási lépést tettek, hogy jövőre is a 3. Ligában játsszanak.

Fotó: Barabás Ákos

Szép időben, mintegy 350 néző volt kíváncsi a sétatéri stadionban az FC Székelyudvarhely és a CSM Pașcani közötti párharcra pénteken késő délután. A labdarúgó 3. Liga huszonkettedik fordulójának találkozóján nagy volt a tét, mindkét gárda a tabella hátsó felében található, azért hajt, hogy ne essen ki a csoportból.

{A}

A házigazda SZFC jobb pozícióban várta a mérkőzést, hat pont volt az előnye a vendégekkel szemben. Nem kezdett jól a Mészáros Alpár által irányított gárda, az ellenfél magához ragadta a kezdeményezést, többet volt játékban, még ha sok hibával is játszott, két ízben megszerezhette volna a vezetést.

Pop magabiztos védései kellettek, hogy maradjon a 0–0.

Az udvarhelyiek körülményesek voltak, nehezen bontakozott ki valamiféle építkezés. Az első játékrész legnagyobb lehetőségét így is Csifó hagyta ki, húszról szúrta rá, a felső lécet súrolva hagyta el a labda a játékteret.

{P13}

A második félidőben sokkal határozottabb volt a házigazda, Csifó két remek szituációt packázott el: előbb a kapussal szembe mellé lőtte, majd a rossz ütemben kimozduló hálóőr feje felett próbálta meg az átívelést, ez is célt tévesztett.

A 72. percben Vízi ívelte be a labdát a kapu előterébe, Csíki Norbert közelről fejjel megcsúsztatta, az oldallécről a kapus mellett becsorgott a bal alsóba (1–0).

{P35}

A végjátékban a vendégek kitámadtak, mindent megtettek, hogy egyenlítsenek, az udvarhelyiek védelme jól zárt, a négyperces hosszabbításban pedig Pop kitornázott egy löketet.

Nyert az SZFC, ezzel pedig tovább gyűjtötte a pontokat, egyre biztosabb, hogy a soron következő idényben is lesz csapata Székelyudvarhelynek a 3. Ligában.

{P29}

A lefújást követően az edző, Mészáros Alpár kifejtette, nagyon meg kellett dolgozniuk a győzelemért: „Bevallom, nem kezdtünk jól, az első félidőben ők irányítottak, a szünetben sikerült rendet rakni a fejekben.

A második felvonásban már sokkal jobban játszottunk. Munkás meccs volt, örülök, hogy betaláltunk.

Ezen diadal nagyon fontos volt, kezdjük látni a fényt az alagút végén. Persze, tudjuk, még pontok kellenek a bennmaradásért.”

{P38}

Az SZFC a következő fordulóban játék nélkül gyűjti be a három pontot, mivel ellenfele, az Avântul Valea Mărului kiszállt a bajnokságból.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 22. forduló:
FC Székelyudvarhely–CSM Pașcani 1–0 (0–0),
gólszerző: Csíki Norbert (72.).
SZFC: Pop Rareș – Csíki Norbert, Székely Ervin, Bogdan Mintaș, Vízi Tamás, Péter Mózes, Tankó Előd Modra Lehel (Birtalan Alpár, 85.), Györgydeák Apor (Balázsi Attila, 90.), Ion Marian Auraș, Csifó István, (Ribarics Roland, 71.).

A másik pénteki meccsen:
Bákói Aerostar–Románvásári VSK 4–2 (2–2)

További mérkőzések:
Szombaton 17 órától
CSM Focșani–Sănătatea Darabani
Szászhermányi FC–Kézdivásárhelyi KSE
Sporting Liești–Barcarozsnyói Olimpic Cetate
Galaci Metalosport–Bucovina Rădăuți 0–3 (játék nélkül)
Galaci Suporter Club Oțelul–Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül)
az FK Csíkszereda szabadnapos.

{S1}