A rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt is elveszik, ha rajtakapják a sofőrt, hogy lejárt műszaki vizsgájú autóval közlekedik

Székelyhon 2018. április 13., 15:19

Május 20-ától rendszámtábla és forgalmi engedély nélkül maradnak a sofőrök, ha lejárt a gépjárművük időszakos műszaki vizsgája (ITP), és rajtakapják őket, hogy így közlekednek a közutakon.

Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

„Tehát onnan már csak autómentővel viszik el autójukat, vagy eltolják a helyszínről, majd a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatalhoz (RAR) kell menniük, tehát sokkal bonyolultabb lesz. Ugyanez érvényes akkor is, ha a gépjárművet eladták/megvásárolták, de nem íratták át az új tulajdonos nevére 90 napon belül” – tájékoztattak a rendőrök.

A sofőrök valós időben követhetik a gépjármű-nyilvántartási ügyosztály (DRPCIV) weboldalán, hogy a gépjármű bejegyzése érvényes, vagy fel van függesztve.

Május 20-ától kezdődően azonnal felfüggesztik a gépjármű bejegyzését, amennyiben lejárt az időszakos műszaki vizsgája. A felfüggesztés automatikusan megszűnik, amint elvégzik az új műszaki vizsgálatot.

A gépjármű forgalmi engedélyét és a rendszámtáblákat a közlekedési rendőrség adja vissza a tulajdonosnak – szögezte le a belügyminisztérium.

{A}