A Maros emberi arca

Székelyhon 2018. április 13., 13:15

A Maros partja, minden szépsége ellenére, most hogy kitavaszodott, nem nyújt kellemes látványt az ismét halomban álló szemét miatt. Ezt Barabási Attila, a Maros Művészegyüttes igazgatója is megtapasztalta, és le is fotózta.

Fotó: Barabási Attila Csaba

Barabási Attila, aki előszeretettel járja és fotózza a természetet, a Marosvásárhelyi Rádiónak a minapi túrájával kapcsolatban elmondta, „siralmas állapot fogadott ezen az útszakaszon a szemét miatt.

Én ennyi szemetet nem láttam összegyűlve a folyó mentén, és szomorúan le is fotóztam ezeket az állapotokat. Nem tudom, mi lenne a megoldás.

Láttam, hogy van olyan szemét, amit a víz hoz, amikor árad a folyó, kisodorva a part szélére. Ez van végig egészen a Maros mentén, gondolom, hogy Sárpatakon felül is ez folytatódik, egészen Szászrégenig, vagy nem is tudom meddig, arra felé nem jártam.”

Fotó: Barabási Attila Csaba

Barabási Attila sem tudja, mi lenne a megoldás, felteszi a kérdést magában, hogy

vajon ez szélmalomharc?

Mint fogalmazott, az ember kitakarít, ám egy hét múlva ugyanez a siralmas látvány fogadja. „Nagyon szeretném, hogy ahhoz a kezdeményezéshez, amit elindítottak a marosvásárhelyiek, ahhoz minél többen csatlakozzanak. Én megosztottam ezeket a fényképeket magyar és román oldalon is, nagyon sok pozitív visszajelzés volt, hogyvszívesen jönnének a takarítási akcióra, és erre kérem a hallgatókat, hogy aki teheti, csatlakozzon és segítsen takarítani” – mondta a rádióban a Maros Művészegyüttes igazgatója.

A Marosvásárhelyi Rádió a Föld világnapja alkalmából Maros-parti nagytakarítást szervez április 22-én.

{A}