Súlyos pénzbírsággal sújtották a Sepsi OSK vendéglátóit

Székelyhon 2018. április 11., 20:29

Gyorsan döntést hozott a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a Bukaresti Juventus–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hétfői meccsén történtek után. A fővárosi gárda 10 ezer lejes büntetést kapott, de a klubvezető és a bemondó sem úszta meg.

Ocsmány dal szólt a hangszórókból. Bűnhődhet érte a fővárosi klub tulajdonosa Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Több rendbéli szabálytalanság elkövetése miatt is pénzbírságot róttak ki a bukaresti együttesre, amiért magyargyűlölő, gusztustalan hangvételű dalokat játszottak be a labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásának hétfő esti meccsén – amikor a csapatok épp a bemelegítést tartották.

{K1}

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) honlapján közzétett beszámoló szerint szerdán már döntést is hozott az ügyben a fegyelmi bizottság.

Eszerint a Juventus 10 ezer lejt kell fizessen vétségéért. Ez a legmagasabb büntetés, amit az említett szabálytalanságért kiszabhattak.

Ugyanakkor figyelmeztetést és pénzbírságot állítottak ki a Juventus tulajdonosának, Paul Terteleac-nak is, aki 6500 lejt kell befizessen a szövetség kasszájába. Nem úszta meg a stadion szpíkere sem, Mihai Gheorghe bemondó 2500 lejes büntetést kapott, illetve őt is figyelmeztették, hogy a továbbiakban ne forduljon elő hasonló.

{A}

„A Sepsi OSK üdvözli és méltányosnak ítéli a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának, a Juventus Bukarest–Sepsi OSK bajnoki mérkőzés előtti gyűlölködő megnyilvánulások nyomán hozott döntéseit. Klubunk a román labdarúgásban zajló rendteremtésre irányuló erőteljes intézkedésnek ítéli a szövetség döntését, és ezzel megnyugtató módon lezártnak tekinti az ügyet” – írta közleményében a szentgyörgyi klub.

Ismét telt ház lesz a stadionban

Elkelt az összes belépő a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan meccsre. A háromszéki klub szerdán délután közölte a hírt. A szombati találkozót tehát ismét telt ház előtt rendezik meg Szentgyörgyön.