A Nyugat hősét mutatják be pénteken

R. Kiss Edit 2018. április 10., 19:20

Az évad negyedik nagyszínpadi produkcióját mutatják be pénteken este hét órakor a Csíki Játékszínben.

Fotó: Pinti Attila

John Millington Synge A Nyugat hőse című darabjának cselekménye Nyugaton játszódik, vagyis Írország legnyugatibb csücskében, mindentől távol.

„Az alkoholgőzös szereplőkkel benépesített országúti kocsmába titokzatos, furcsa idegen érkezik. Nemsokára mindenki legmélyebb csodálatát és tiszteletét váltja ki azzal, hogy elmeséli: kettéhasította az apja koponyáját. Ettől a ponttól kezdve a tett elkövetője egyre jobban elrugaszkodik a valóságtól, hallgatósága pedig egyre többet hajlandó elhinni neki, mindaddig, amíg a kocsmaajtón belép egy másik idegen. Miért van szükségünk sztárokra, ikonokra, és hogyan jellemeznek ők bennünket? Milyen világ az, ahol egy fikcionált, divatos identitást kell felvennünk ahhoz, hogy valakivé váljunk? Van-e esélye az őszinte emberi kapcsolatoknak ott, ahol az anyagi érdekek mindenek fölött állnak, és az alkohol eltorzítja az embert kívül-belül? Van-e esélye a szerelemnek?" − teszik fel a kérdéseket a produkciót beharangozó színházi közleményben.

{A}

A Visky Andrej által rendezett darab dramaturgja Bertóti Johanna, zeneszerző Bocsárdi Magor. Péntek este hét órától a Bánk bán bérlet érvényes, az előadást vasárnap 19 órától a Prospero bérletesek számára játsszák.