Udvarhelyen és Vásárhelyen már hétvégén vetítik a Valami Amerika 3-at

Székelyhon 2018. április 10., 13:58

A Valami Amerika 3 május elején kerül Románia-szerte a mozikba, és kezdi el vetíteni a Vándormozi, de előtte Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen már meg lehet nézni a 2018-as év legsikeresebb magyar filmjét.

A Valami Amerika 3 története szerint Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség megjelenése, valamint Bala és Toni egymással versengő maffiabandája is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, melynek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel.

{A}

A trilógia első részét 2002-ben közel 530 ezer néző látta a mozikban, a folytatását 2008-ban majdnem 450 ezeren nézték meg, a harmadik részt pedig már több mint 360 ezer néző látta a magyarországi mozikban. Ezzel az eredménnyel Herendi Gábor rendező első két „valamiamerikás” alkotása az 1990 óta készült magyar játékfilmek mezőnyében máig előkelő helyen szerepel. Ráadásul Herendi további két filmje, a Magyar Vándor és a Kincsem révén kimagaslóan a rendszerváltás utáni legsikeresebb magyar közönségfilm-rendező, aki képes visszatérően a magyar mozinézők tömegeit megszólítani – írja a székelyföldi vetítésekkel kapcsolatos közleményében a Vándormozi, hozzátéve, hogy

a Valami Amerika 3-ban igazi sztárparádé látható.

A harmadik rész szereposztása nagyrészt követi az első kettő epizódét, de ezúttal számos új sztár is feltűnik a vásznon.

Első székelyföldi vetítések

Április 14., szombat 16 és 19 óra, Székelyudvarhely, Stúdió Mozi Jegyek elővételben kaphatók a Mr. Music Zeneboltban (Kossuth Lajos utca 3. szám), szerdán déltől vagy a vandormozi.ro oldalon.
Április 15., vasárnap, 16 és 19 óra, Marosvásárhely, Kultúrpalota Jegyek elővételben kaphatók a Kultúrpalota jegypénztárában, csütörtök reggeltől vagy online a vandormozi.ro oldalon.
Jegyek ára egységesen 20 lej. A filmre jegyet váltó minden egyes néző vetítés után egy moziplakátot kap ajándékba.