Ismert magyarországi színművészek Csíkszeredában

Székelyhon 2018. április 10., 11:39

A Soproni Petőfi Színház a budapesti Nemzeti Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház közös produkciójával vendégszerepel Csíkszeredában április 13-án és 14-én, a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Ha az alkotás „lényegét vesszük szemügyre, akkor inkább zord lírai költemény, a művészetért önmagát feláldozó ember tragikus csalódásának a kifejezése” − írják a soproni színház honlapján. „A korosodó Rubek professzor, a híres szobrász és fiatal felesége, Maja már nem szereti egymást. Maja a saját jövőjét a vad vadásszá transzponált Ulfhejm földbirtokosban véli megtalálni. Férje jövője legsikeresebb szobrának egykori modellje, a feledés vagy a nemlét homályából elősejlő Irenéhez kanyarodik vissza. Bármerre is indulnak, egyetlen dolog hiányzik belőlük az úton: a cselekvő szeretet. »Ha mi, holtak, feltámadunk... – azt látjuk, hogy sohasem éltünk.« Mintha Tolsztoj szavai csengenének vissza:

az ember a halállal szembesülve érti meg, hogy nem úgy élt, ahogy kellett volna.

Mert szeretet nélkül holtnak érzi magát az ember. Igazán szeretni egyet jelent a »feltámadással«” − ajánlják a produkciót.

Az előadások este hét órakor kezdődnek, a jegyek húsz lejbe kerülnek.